NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

sâmbătă

Dieta grupei sanguine A (II)

Cei care aparțin grupei sanguine A (II) au o mare posibilitate de alegere în domeniul alimentar. Această grupă de sânge s-a dezvoltat de fapt în perioada când omul, abandonând peștera, a început să cultive pământul.

Dieta recomandată grupei A II este îndeosebi vegetariană, bogată în fructe, zarzavaturi, cereale. De astfel, grupa A (II) poate consuma ouă, lapte, brânzeturi de oaie sau capră, care sunt pline de proteine nobile, calciu și fosfor, atât de necesare oaselor. Este recomandat și peștele, care poate îmbunătăți meniul (somon, sardine, merluciu). Carnea, dificil de asimilat de reprezentații acestei grupe de sânge, va fi limitată consumului. Eventual, cea recomandată este carnea albă: pui, curcan, iepure.

Program de alimentație

Mic dejun (pentru toate zilele)
- o pâiniță din soia sau 2 biscuiți din soia (sau cereale integrale);
- 2 lingurițe gem de mure;
- 2 felii ananas crud;
- o ceașcă de ceai verde;

Gustare (3 pe zi)
- o cană chefir (lapte bătut), un fruct din cele recomandate (kiwi, prune, căpșuni sau suc proaspăt de grapefruit);

Luni:

Prânz: 200 g mozarella, salată verde cu roșii și felii de ceapă, o pâiniță, 2 mandarine;
Cină: 70 g paste (orecchiette - paste proaspete specifice obținute din făină de grâu dur și apa, și care se păstrează în frigider) cu broccoli (200 g);

Marți:

Prânz: 150 g șnițel din soia, 200 g spanac în vapori, 3 grisine din soia, 2 kiwi;
Cină: 200 g brânză proaspătă, salată, o pâiniță;

Miercuri:

Prânz: 2 ouă fierte în apa clocotită, în care se pune o linguriță de oțet; 200 g morcovi fierți în vapori de aburi, o pâiniță, un castronel cu fructe de pădure proaspete;
Cină: 180 g merluciu, 150 g spanac în vapori, 2 biscuiți din soia;

Joi:

Prânz: un hamburger din soia pe grătar, cu o linguriță de muștar, o felie de pâine integrală;
Cină: o farfurie ciorbă de varză roșie; - morcovi, felii de dovleac și fasole verde păstăi cu 50 g paste făinoase; un pahar chefir;

Vineri:

Prânz: 100 g brânză tartinabilă, 200 g varză de Bruxelles sau salată verde, cu oțet balsamic; 2 felii ananas proaspăt;
Cină: o farfurie de ciorbă cu cereale (porumb, linte) și 200 g fasole verde fierte în aburi;

Sâmbătă:

Prânz: 100 g brânză de capră (proaspătă), 200 g salată cu oțet, o pâinică și o cupă de salată de fructe din prune, kiwi și ananas;
Cină: 150 g pește la cuptor; 200 g fasole păstăi cu salată, cu oțet alb și 3 grisine din soia;

Duminică:

Prânz: 150 g somon la cuptor; 200 g varză de Bruxelles și morcovi fierți la aburi, o pâiniță din soia și o cupă de afine;
Cină: pastă de spanac și dovleac cu 40 g paste făinoase fierte și o salată verde, mixtă, cu oțet.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger