NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

sâmbătă

Dieta grupei sanguine B (III)

Grupa de sânge B (III), originară din Asia, trebuie să consume cu precădere mâncare specifică regiunilor orientale. Cerealele tipice prin excelență sunt reprezentate de orez, nu numai cel rafinat ci și în alte variante, ca orezul brun, sălbatic sau cu bob alungit.

Proteinele pot fi furnizate de carne (alegeți doar carne slabă) și pește, cum ar fi somon sau merluciu. În completare sunt indicate proteinele vegetale care provin din leguminoase (fasole sau soia).

Mâncăruri recomandate grupei sanguine B (III)

Carne: orice fel de carne slabă;
Pește: de ape reci și oceanice, cum ar fi merluciu și somon proaspăt;
Legume și verdețuri: soia, morcov, vinete, dovlecei și toate acelea cu frunze verzi;
Lactate: lapte, iaurt, brânzeturi slabe, de preferat cele de proveniență ovină și caprină;
Cereale: orez, arpacaș.

Dieta grupei B (III), pe zile

Mic dejun (același pentru toate zilele)
- 1 - 2 porții de orez (o porție are 50 g), 2 lingurițe gem de zmeură sau un castronel salată de fructe din banane, mere și struguri, o ceașcă de ceai verde;
- Se poate adăuga o banană sau un iaurt degresat;

Luni:

Prânz: 100 g pilaf cu legume pe grătar;
- 200 g conopidă în vapori, cu oțet din orez;
- Un castronel zmeură;
Cină: 200 g iepure la cuptor (sau altă carne slabă);
- 200 g spanac gătit la vapori;
- Un măr verde;

Marți:

Prânz: 180 g carne de vițel cu cartofiori și conopidă în vapori de aburi și puțin oțet din orez;
Cină: 250 g iaurt natural, legume verzi proaspete, crude și 2 porții de orez;

Miercuri:

Prânz: 120 g bucățele carne de miel cu 100 g fasole verde;
- Salată de varză cu oțet de mere;
Cină: 80 g orez brun fiert și amestecat cu legume fierte în aburi (dovlecei, broccoli, ardei gras);
- Un pahar iaurt degresat;

Joi:

Prânz: 100 g spaghetti din soia gătite în tigaie cu ardei iuți și bucățele de carne de vită (90g);
- 200 g dovlecei în vapori de aburi, condimentați cu salvie și mentă;
Cină: 180 g pește fiert/înăbușit (merluciu), cu pătrunjel și lămâie;
- Salată de andive, nuci și boia de ardei;

Vineri:
Prânz: 150 g carne la grătar, aromatizat cu salvie și pătrunjel;
- 200 g dovlecei la vapori, 2 porții orez;
Cină: 50 g orez fiert cu conopidă; morcov crud, ras și stropit cu suc de lămâie;

Sâmbătă:

Prânz: 200 g carne de miel la cuptor (sau altă carne slabă);
- 200 g spanac fiert în vapori de aburi;
- 2 porții orez;
Cină: 250 g mâncare de cartofi fierți, vinete coapte pe grătar, 50 g brânză de capră, mentă și pătrunjel, trecute prin cuptorul încălzit timp de 10 minute;
- O banană;

Duminică:

Prânz: 150 g macrou la cuptor, un amestec de legume fierte în vapori (morcovi, ardei, dovlecei), stropite cu oțet balsamic;
- 2 porții de orez;
Cină: 70 g paste (penne) din orez gătite în tigaie cu roșii și vinete;
- 3 prune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger