NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

sâmbătă

Arsuri gastrice? Nu mai mânca seara, după ora 8!

Persoanele care suferă în mod constant de reflux gastric ar trebui să renunțe la obiceiul de a mai mânca seara, târziu. Mai exact, după ora 8, ne sfătuiește Matthew Banks, gastroenterolog în cadrul University College Hospital, Londra.

"Obiceiul de a mânca seara târziu crește substanțial riscul de a ne trezi cu neplăceri, precum refluxul gastric. Stomacul produce mai mult acid după o masă, iar valvele dintre stomac și esofag se relaxează", susține Banks.

Prin urmare, dacă te întinzi după ce tocmai ai mâncat, sucurile gastrice vor ajunge ușor în esofag. Și pentru că esofagul nu este căptușit cu o mucoasă la fel de rezistentă la acizi precum cea stomacală, vei începe imediat să simți acea senzație neplăcută, de arsură.

Dacă pe moment arsurile nu sunt luate în seamă de unii dintre noi, vestea proastă este că în timp ele pot conduce la cancer esofagian. 

Atenție, așadar, la ce oră mâncați și ce poziție luați după!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger