NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

sâmbătă

Aerul conditionat dezvolta bacteriile

Instalatia de aer conditionat poate fi locul ideal pentru dezvoltarea bacteriei numite Legionella pneumophila. 


Bacteria cu pricina provoaca boala numita legionelloza, "boala omului modern".
Legionella pneumophila este o bacterie care se inmulteste intr -un interval de timp de doua pana la zece zile. 
Boala pe care o produce este o pneumopatie , o boala acuta respiratorie, cu debut brusc, frisoane, stare generala alterata inca de la inceput si care se agraveaza in fiecare zi cu decompensare cardiorespiratorie. In timp scurt, poate produce decesul. 
Boala se depisteaza prin examene bacteriologic, radiologic si se confirma prin diagnostic serologic. Legionelloza se transmite aerogen, de la persoana la persoana, cel mai frecvent in spatii inchise si indeosebi in cele cu aer conditionat. 
Oameni aparent sanatosi, purtatori de legionella, prin stranut , prin simpla conversatie, imprastie picaturi de saliva care plutesc in aer. Acestea sunt preluate de instalatiile de aer conditionat si repuse in circulatie si inspirate.

2 comentarii:

Mihaela spunea...

Are si aerul conditionat riscurile lui este adevarat, dar si fara el ce putem face in zilele caniculare? Ar merge facuta o statistica si o paralela, intre cat bine si cat rau face.

Anonim spunea...

Draga Mihaela,
Aerul conditionat nu poate face rau nimanui atat timp cat el a avut parte de o igenizare si o curatare de cel putin o data pe an

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger