Afecţiuni cardiace cu substrat funcţional (fără substrat organic identificabil)
Sub această denumire sunt grupate toate tulburările neurovegetative ale inimii, cunoscute şi sub numele de nevroză cardiacă.In această categorie de afecţiuni se recomandă cu titlu general produsele vegetale cu acţiune sedativă generală.
Sparanghelul, cu acţiune sedativă cardiacă şi totodată ca adjuvant în tratamentul cu digitalice , având rolul de transportor al acestora. Consumat ca atare, în salate şi preparate culinare dietetice.Sirop din suc de Sparanghel care se fierbe pe baie de apă cu 2 parţi zahăr până la obţinerea consisten ei specifice, luându-se 2 linguriţe pe zi, dimineaţa şi seara.
Salata cu acţiune certă asupra palpitaţiilor consumată ca atare, mai ales seara.
Leuşteanul consumat în preparate culinare,decoct din rădăcină (1 linguriţă la cană, 2-3 căni pe zi).Tinctură din 20 g rădăcini macerate 10 zile în 100 ml alcool, câte 20-25 pi-cături, de 2-3 ori pe zi.
Usturoiul regularizează pulsul (alături de acţiunea sa hipotensoare).Consumat ca atare (minimum 2-3 bulbili pe zi).Tinctură din suc cu o cantitate egală de alcool diluat la 40°, din care se iau 2-3 linguriţe pe zi, în cure de 10 zile pe lună.
Arahidele datorită proporţiei mari de acizi graşi nesaturaţi, duc la scăderea colesterolemiei, fiind utile prin aceasta şi în ateroscleroză.Consumate ca atare, după o prăjire uşoară.
Fragii fructele au proprietăţi anti-aterosclerotice prin conjugarea acţiunii uşor hipotensoare cu acţiunea diuretic-depurativă şi eliminarea de colesterol.
Consumate ca atare, chiar în cure cu 300-500 g până la 1,5 kg pe zi, de preferinţă dimineaţa.
Lămâile prin scăderea colesterolemiei.Consumate ca atare (îndeosebi cură de suc).
Merele prin conjugarea acţiunii hipotensoare cu cea de scădere a hiper-colesterolemiei.Consumate ca atare în „cura lui Kempner", în prima fază („faza de atac") cu o durată de 1-3 luni, se consumă zilnic numai 250-300 g orez şi mere după dorinţă.
Cura de must se începe cu 0,5 1 pe zi, în 3 reprize cu o oră înainte de mese,
ajungându-se după cca 2 saptămâni până la cca 2 1 pe zi; se menţine acest nivel 2-3 zile, după care se scade până la can-titatea iniţială, urmându-se pe toată pe-rioada sezonului strugurilor.
Ceapa prin fluidificarea sângelui, contribuie la efectul antiaterosclerotic.
Consumată ca atare, minimum 1-2 cepe pe zi.
Soia deoarece cca 85% din acizii graşi sunt nesaturaţi, uleiul de Soia are un efect hipocolesterolemiant, deci şi antiaterosclerotic.Folosirea în alimentaţie a uleiului de Soia.
Sparanghelul
Consumat ca atare, în salate şi preparate culinare uşoare.
Tomatele prin micşorarea vâscozităţii sângelui.Consumate ca atare.
Usturoiul duce la scăderea nivelului colesterolului din sânge.Consumat ca atare, minimum 2-3 bulbili pe zi.
Tinctură din suc cu o cantitate egală de alcool diluat la 40°, din care se iau 2-3 linguriţe pe zi, în cure de 10 zile pe lună.
miercuri
Recomandari in bolile aparatului cardiovascular
Posted by informatia ta on 19:23
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu