NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

joi

Trei paşi esenţiali pentru a slăbi 4 kilograme pe săptămână


Renunţarea la mâncarea de tip fast-food, la dulciuri şi includerea în dietă a cât mai multor legume şi fructe ne ajută să scădem în greutate într-un mod sănătos
Medicii nutriţionişti susţin că pentru a scăpa de kilogramele în plus într-un timp relativ scurt trebuie să respectăm trei paşi esenţiali. Potrivit acestora, astfel organismul nu va avea de suferit.
● Fixarea unui program de mese este prima regulă atunci când vrem să scăpăm de surplusul de kilograme. Pentru ca dieta să aibă succes, medicii recomandă să mănânci puţin şi des, pentru ca organismul să fie stimulat să ardă grăsimile acumulate. Astfel, cinci mese pe zi, dintre care trei principale - mic dejun, masa de prânz şi cina, şi două de fructe sau legume sunt indicate pentru a slăbi sănătos. Masa de seară nu trebuie să fie luată după ora 19, iar în cazul persoanelor care lucrează până târziu în noapte este indicat să mănânce cu cel mult patru ore înainte de a se duce la culcare, deoarce după ora 20 funcţiile de ardere ale corpului sunt încetinite.
● Renunţaţi definitiv la fast-food. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, medic nutriţionist şi directorul Institu­tului de Cercetări Alimentare, spune că mâncarea de tip fast-food nu ţine de foame dar îngraşă, deoarece este bogată în calorii negative, extrem de periculoase pentru siluetă. Astfel, renunţarea la alimentaţia de tip fast-food este importantă atunci când vrem să scăpăm de surplusul de kilograme. "O porţie de mâncare de acest tip poate atinge valori calorice de 500-800 de kilocalorii. O porţie de mâncare sănătoasă, din alimente naturale, integrale are în jur de 150-200 de kilocalorii" menţionează prof. dr. Mencinicopschi.
● Înlocuiţi dulciurile cu fructe şi legume. Dulciurile par să fie o problemă pentru mulţi dintre noi, iar nutriţioniştii recomandă tăierea acestora de pe listă dacă vrem să slăbim. Persoanele dependente de dulciuri se pot "trata" uşor, cu ajutorul unei mirodenii. "Esenţa de vanilie blochează instantaneu pofta de dulciuri. Deci, tineţi la îndemână, în geantă, un recipient mic, pe care să-l puteţi mirosi ori de câte ori ispitele vă dau târcoale", ne sfătuieşte dr. Mihaela Bilic, nutriţionist. Meniul trebuie să fie cât mai bogat în legume şi fructe, recomandă specialiştii. Aceste alimente sunt bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale.
Aceşti trei paşi vă vor asigura pierderea a maximum 4 kilograme pe săptămână. "Orice kilogram dat jos în plus peste cele patru ne pune sănătatea în pericol", subliniază dr. Simona Berbece, medic nutriţionist.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger