NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

vineri

Roman zboara peste Alpi

Un roman zboara peste Alpi


De 6 ani, in Muntii Alpi se desfasoara, o data la doi ani, una dintre cele mai dure si spectaculoase intreceri sportive din lume. Atletii parcurg peste 800 de kilometri pe jos sau cu parapanta – nici un alt mijloc de deplasare nu este permis. Orele de zbor deasupra culmilor si prapastiilor alterneaza cu epuizante etape de mars si catarare, purtand in spate aceeasi parapanta cu care, in conditii de vreme prielnica, participantii scurteaza timpul in care parcurg distantele dintre un punct de control si altul.


De la start pana la finis, concurentii trebuie sa parcurga, contra cronometru, o distanta de 818 km, cu opriri obligatorii in alte sapte puncte din Austria, Germania, Elvetia, Franta si Italia. Aventura incepe la 19 iulie si se va incheia dupa 20 de zile. Diversele amanunte organizatorice privind participarea, cronometrarea, descalificarile etc. au importanta lor, dar lucrul cel mai insemnat e, de fapt, cat se poate de simplu: cine ajunge primul, castiga.



Tomi, caruia ii tinem pumnii 
Printre cei 30 de atleti hotarati sa se ia la tranta cu Alpii, se afla un compatriot de-al nostru, singurul roman participant la Red Bull X-Alps: Toma Coconea. Tomi, cum ii spun si prietenii si cunostintele si competitorii sai din cursa Red Bull X-Alps. Tomi lucreaza la Petrosani, ca instructor de zbor cu parapanta; tine cursuri; face demonstratii, le transmite si altora pasiunea pentru zbor si turism montan. De douazeci de ani zboara peste crestele muntilor Parang, in ultimii ani pasiunea lui pentru parapanta luand o noua infatisare: se antreneaza pentru durul maraton al parapantistilor – Red Bull X-Alps.
Pregatirea pentru cursa e ea insasi o lupta cu propriile limite. Urca pana la 1400 sau 1600 de metri altitudine, parcurgand cea mai mare parte a traseului in panta cu o viteza de necrezut – practic, urca alergand –, coboara in vale cu parapanta, iar urca si iar coboara in zbor – si tot asa, ore in sir, in fiecare zi. Parcurge peste 100 de kilometri zilnic alergand, antrenandu-se cca. 8 ore pe zi. Un efort incredibil, justificat insa de dificultatea provocarii careia se pregateste sa-i faca fata: cei 818 km ai cursei alpine de anul acesta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger