NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

miercuri

Pericolul retelelor sociale

Savanții moderni cred că utilizatorii reţelelor sociale se vor confrunta în curând cu aşa-numita "pierdere a personalității".
Cu ajutorul unui program special, răufăcătorii vor aduna toate informaţiile despre utilizatorii Internetului şi, pe baza lor, vor crea un geamăn virtual al persoanei, care poate fi folosit pentru comiterea infracţiunilor.
Omul este într-adevăr o creatură foarte ciudată. El tinde întotdeauna să folosească orice progres tehnico-ştiinţific ca o armă pentru comiterea unei infracțiuni. Din păcate, de acest pericol nu este asigurată nici rețeaua mondială. Odată ce Internetul a încetat să mai fie un lux şi a devenit accesibil pentru toată lumea, de el au început să se folosească diverși criminali. De la început, când sistemele de securitate virtuală nu erau încă atât de perfecte, hackerii nici nu încercau să-și ascundă urmele. Mai târziu, când utilizatorii Internetului s-au îngrijorat în mod serios de această problemă, criminalii au fost nevoiți să folosească trucuri mai viclene, de exemplu, să se dea drept altcineva.
Oamenii de ştiinţă, ce se ocupă de această problemă, consideră că următorul pas al "lucrătorilor de spargere a reţelelor" poate fi crearea unui program care va fura datele personale ale oamenilor din reţelele sociale şi, pe baza lor, să creeze "gemeni virtuali". O astfel de infracţiune este calificată ca "furt de identitate". În plus, identitatea nu este furată pentru distracție, dar pentru ca "copia" creată pe baza ei să servească drept scut pentru infractori, care intenționează să comită vreo faptă ilegală prin intermediul internetului, cum ar fi jefuirea unui cont bancar.
Cel mai trist lucru este faptul că deja acum, în reţelele sociale, este posibil să afli o mulţime de lucruri interesante despre fiecare utilizator "înscris" aici. Persoanele, care utilizează aceste reţele pentru comunicare şi viaţă în spaţiul virtual, de multe ori, fără să ascundă ceva de cei cu care vin în contact, nici nu bănuiesc că oricare dintre vizitatori poate fi un răufăcător, care vânează astfel de date personale. Dacă într-o zi, ei vor fi acuzați de o infracţiune comisă de "geamănul lor virtual", atunci, din păcate, vina pentru cele întâmplate cade în primul rând pe ei înşiși, sau mai degrabă pe sinceritatea lor excesivă.


Oamenii de ştiinţă prognozează că dezvoltarea în masă a acestor hoţi poate contribui la apariția "comerțului de robi" în reţea - afacere, ce va avea la bază vânzarea de către hackeri a "gemenilor virtuali" furați celor, care intenționează să le folosească în scopuri infracţionale. Conform estimărilor cercetătorilor, acest tip de afacere virtuală, în viitorul apropiat, va fi mai profitabil decât răspândirea de spam sau a pornografiei. În plus, va fi foarte dificilă urmărirea şi neutralizarea acestor "comercianți de sclavi virtuali".


Se pare că toţi cei, care utilizează reţeaua de date pentru a comunica, trebuie să fie mai puţin sincer cu interlocutorul lor şi să nu "se dezvăluie" în totalitate pe paginile lor. Doar o astfel de prudenţă îi poată salva de "furtul de identitate" al infractorilor de rețea. Fiți de acord că este mai bine să vă recomandați drept o persoană discretă, decât să răspundeți mai apoi pentru o infracțiune comisă de altcineva, ce se "pretinde" geamănul dvs. virtual!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger