NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

vineri

Partii de schi sigure

Cele mai sigure partii de schi din lume: partii de schi pentru incepatori

Incepatori absoluti, neofiti emotionati, parinti grijulii, copii agitati si predispusi accidentelor, sau pur si simplu, voi, cei care va puneti pentru prima oara schiurile in picioare, cutremurati de povesti de goaza cu oase rupte, genunchi dati peste cap, entorse urate sau julituri adanci... Toate temerile voastre s-au spulberat! Poftiti, fara griji, si alunecati frumos pe cele mai sigure partii de schi din lume. Daca aveti si bani sa ajungeti acolo, cu atat mai bine. Zile frumoase pe partieeeeeeee!

Chill Factore, Marea Britanie
Foarte probabil, nu ati auzit pe nimeni care sa mearga in Marea Britanie pentru un weekend la... schi. Iata un motiv, deci. Recent, englezii au deschis Chill Factore, in apropiere de Manchester. Este cea mai mare pista inchisa de schi de pe intreg teritoriul Regatului Unit. Lungimea acesteia depaseste 189 de metri, iar partia se lauda cu zapada "adevarata" si siguranta totala pentru copii. Era sa uit, 50 de minute de instructaj de schi coasta 17 lire sterline pentru adulti si 14 pentru copii. In rest, este o experienta ce trebuie traita o data in viata. Nu ai ocazia sa schiezi zilnic intr-o sala imensa, unde conditiile de siguranta sunt impecabile.

Wengen, Elvetia
Ascunsa in spatele versantului nordic al impunatorului Munte Eiger, Wengen beneficiaza de un cadru natural incredibil de frumos. Cine a fost acolo, stie la ce ma refer. Aceasta destinatie este renumita in intreaga lume pentru conditiile oferite practicarii schiului cu intreaga familie. Standardul este unul deosebit de ridicat, din toate puctele de vedere. La urma urmei, suntem in Elvetia. In afara schiatului, statiunea ofera numeroase alternative la distractii sigure, de pe urma carora nu te poti alege decat cu amintiri si nostalgii minunate. Daca stai aici, aproximativ o saptamana, ai ocazia sa le incerci pe toate. De la tobogane pe zapada, pana la o cursa in cel mai mare funicular din Europa.

Tignes, Franta
Iata ca am ajuns si la cea mai recomandata partie de schi pentru... femei din intreaga lume. Se gaseste in Franta, si daca nu ti-ai gasit perechea, poti veni aici la "vanatoare". Cum ti-o fi norocul, tinand cont ca partia de aici este considerata neoficial drept "Capitala de Iarna a Lesbienelor din Europa"! In fond, cine zice ca iarna este doar pentru schiat? Partia a fost conceptua special pentru femei, luandu-se in considerare faptul ca fizionomia si pozitionarea pe partie a unei femei, in timpul schiatului, este sensibil diferita de aceea a unui barbat.

Soldeu, Andora
Una dintre cele mai mici tari din lume beneficiaza, parca in compensatie, de unele dintre cele mai line si "blande" partii de schi din lume. Si asta cu toate ca Andorra este situata in mijlocul lantului montan abrupt si stancos al Pirineilor. Soldeu are doua partii uriase destinate exclusiv copiilor, iar instructorii de schi sunt amabili si vorbesc cu totii engleza. In apropiere sunt si partii cu grade diferite de dificultate, asa ca daca iti vrei copilul in siguranta, dar iti doresti, in acelasi timp, sa schiezi dinamic precum in anii studentiei, ai unde sa te desfasori. Vremea este foarte insorita pentru o statiune de munte (in fond, Soldeu se traduce din catalana in "Zeul Soarelui"). Bonus: viata de noapte de aici este pur si simplu incredibila, iar Soldeu are regim de zona duty free, deci preturile sunt ieftine la toate produsele!

Poiana Brasov, Romania
Recunosc cu mana pe inima, am inclus Poiana Brasov in acesta lista, mai mult din patriotism decat din convingerea ca aici se afla partii sigure pentru copii, batrani, femei sau incepatori. Din nefericire, cu totii cunoastem "fauna" locala: diversi indivizi intra pe partia pentru schiori pentru a se da pe folii de plastic, capace de WC-uri, ba chiar sanii sau cine stie ce dracii improvizate. Evident, din acest motiv, accidentele - unele grave - nu sunt rare, asa ca trebuie sa va asigurati bine de locul ales. Printre avantaje, enumeram faptul ca suntem la noi acasa, zona este relativ usor de atins, iar in apropiere se afla frumosul Castel Bran, despre care strainii vor sa creada cu orice pret ca este al lui Dracula... Aveti deci, multa grija!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger