NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

sâmbătă

Evita crizele de astm

Oamenii care sufera de astm sunt de obicei foarte sensibili si trebuie sa fie foarte precauti. Iata 8 lucruri interesante care, evitate, te pot ajuta sa scapi de surprize neplacute.

Sunt unele lucruri universal cunoscute care declanseaza atacuri de astm,(fumul de tigara, praful, mucegaiul, activitatile fizice prea intense sau parul de animale), dar uneori pur si simplu nu poti intelege de ce boala isi face simtita prezenta desi factorii obisnuiti lipsesc. 

Stiai, de exemplu, ca traficul, aspirina sau furtunile cu descarcari electrice pot avea acelasi efect ca factorii stiuti de  tine?Cercetatorii au descoperit ca dupa furtuni cu descarcari electrice puternice, la spital apar mult mai multe persoane ce sufera de crize de astm, spune doctorul Myron J. Zitt, specialist in alergii si imunologie la Centrul Medical Universitar din Nassau. Nimeni nu stie exact explicatia, dar se crede ca in urma acestor furtuni in atmosfera sunt eliberate cantitati mari de polen.
Reactiile emotionale extreme, precum un ras copios sau prea mult plans, pot cauza de asemenea atacuri de astm. Ele sunt asemanate cu exercitiul fizic puternic, care restrictioneaza circularea corecta a aerului prin caile respiratorii. Unele persoane pot nici macar sa nu-si dea seama ca au un atac, ci doar sa creada ca au mici probleme cu respiratia din cauza reactiei lor de ras sau plans.Aproximativ 10 la suta dintre adultii ce sufera de astm dezvolta crize atunci cand iau aspirina.
Acetaminofenul administrat in anii copilariei poate de asemenea provoca aparitia astmului mai tarziu, afirma doctorul Zitt.Consumul anumitor bauturi alcoolice este corelat cu crizele de astm, in special vinul si berea. Aceasta corelatie nu exista in cazul bauturilor spirtoase. Acest lucru a condus specialistii sa creada ca motivul ar fi sulfitii intalniti in vin si bere, in timp ce etanolul gasit in spirtoase este considerat benefic pentru astm, deoarece relaxeaza caile respiratorii.Daca esti prins in trafic si suferi de astm, ai face bine sa ai inhalatorul la indemana. Noxele eliberate de masini sunt extrem de nocive si pot cauza oricand o criza. Cel mai bine ar fi sa eviti orele aglomerate si sa locuiesti cat mai departe de strazi pe care circula multe masini.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger