NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

sâmbătă

Cele mai raspandite escrocherii pe Internet


Odata cu expansiunea Internetul prin cresterea numarului de utilizatori in toate colturile lumii, au aparut si tot felul de metode prin care unii incearca sa profite de naivitatea altora pentru a le fura banii.

  • Metoda nigeriana
Aceste escrocherii isi au originea in tari din lumea a treia, de unde vine si numele acestei metode. Atacurile proveneau initial de la retele de calculatoare localizate in Nigeria, de unde erau trimise zeci de mii de email-uri catre diferite adrese din SUA. Acum s-au raspandit in toata lumea.
  • Metoda site-ului clonat
A doua cea mai intalnita frauda facuta pe internet este phishingul. Escrocii creeaza site-uri asemanatoare celor autentice ale bancilor, de exemplu, cu mici modificari ale adreselor. Se trimit apoi email-uri cu link-uri catre aceste site-uri pentru a ti se solicita in numele bancii sa faci diferite operatiuni. Odata accesat link-ul se deschide pagina clonata unde trebuie sa introduci date de identificare si date despre contul bancar.
  • Metoda inselatoriilor pe eBay
Dupa metoda nigeriana si cea a phishingului, s-au dezvoltat escrocheriile facute pe site-uri ca eBay. Sunt cel putin doua feluri de inselatorii care se fac pe eBay.

1 comentarii:

Anonim spunea...

de ăstia, ce ziceţi, cine cunoaste ceva ?


Message flagged
Thursday, December 29, 2011 11:52 AM


BARR. DIALLO LAW CHAMBERS OF ATTORNEY AND OATH ASSOCIATION.

29/ 12/2011

FOR YOUR KIND ATTENTION,


HELlO, . . . . . . . .. . . . PLEASE KINDLY USE MY SECRETARY NAME, VITUS .C. IHEZIE
Address..No.58 Guye Close,Nord Foire (Second Floor)
Airport Way Dakar Senegal

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger