NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

duminică

Solutii impotriva Caderii parului



Deşi căderea părului (alopecie în termeni medicali) este extrem de frecventă atât în cazul bărbaţilor cât şi al femeilor, cauzele pot fi dintre cele mai diverse. De aceea, pentru rezultate eficiente, este foarte important că tratamentul să fie personalizat şi să se adreseze în primul rând cauzei care produce pierderea părului. Să vedem care sunt cele mai frecvente soluţii pentru tratarea alopeciei.



1. Suplimentele alimentare

Căderea părului poate fi rezultatul unei diete stricte sau pur şi simplu dezechilibrată din punct de vedere nutriţional. În acest caz, lipsindu-i nutrienţii esenţiali, rădăcina poate slăbi şi părul începe să cadă. Este cazul tipic în care suplimentele alimentare îşi pot dovedi valoarea, pentru că suplinesc ceea ce lipseşte organismului (şi părului, în mod special) pentru a funcţiona în mod optim.



2. Regenerarea părului

Un al motiv frecvent pentru care cade părul este deterioarea lui. Un fir de păr uscat, deshidratat, supus la nenumărate tratamente chimice (vopsit, decolorat, permanentat) şi fizice (dispozitive de coafat fierbinţi: foehn, placă, drot) îşi pierde elasticitatea şi rezistenţa, putându-se rupe chiar de la nivelul rădăcinii la un simplu periat. Rezolvarea acestei probleme presupune un program intens de îngrijire: aplicarea de două ori pe săptămâna a unei măşti hidratante, pe bază de vitamina C şi uleiuri naturale nutritive este absolut esenţială pentru regenerarea firelor de păr. Procedurile chimice vor fi pe cât posibil evitate sau rărite la maxim una pe lună, iar coafarea părului nu se va face fără aplicarea în prealabil al unui produs de protecţie termică.



3.Masajul scalpului

Un masaj relaxant cu vârful degetelor când ne spălam pe cap are multe beneficii: stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, mărind aportul de substanţe nutritive la nivelul rădăcinii firelor de păr şi mărindu-i rezistenţa.



4. Minoxidil

Cel mai greu de tratat este căderea părului de origine genetică, adică alopecia androgenetică. Cea mai eficientă opţiune în acest caz sunt produsele locale pe bază de minoxidil în diverse concentraţii, un medicament folosit iniţial pentru tratarea hipertensiunii arteriale şi care s-a dovedit a avea ca efect creşterea şi îndesirea părului. Minoxidilul se găseşte sub mai multe denumiri comperciale (Alopexy, Hairgow, Rogaine, Regaine), însă tratamentul este de lungă durată şi presupune răbdare, iar rezultatele apar în cel mai bun caz după luni de zile.



5. Tratarea dermatitei seboreice

O dermatită seboreică severă poate avea ca rezultat secundar pierderea părului. Apare mai des la persoanele cu păr gras (mediu foarte prielnic pentru dezvoltarea microorganismului care produce dermatita seboreică, Malassezia globosa) şi se manifestă prin apariţia de mătreaţă abundentă, dispusă în general pe zone roşietice la nivelul scalpului şi se asociază frecvent cu mâncărime. Un şampon anti-matreaţă folosit în mod regulat, pe lângă menţinerea sub control a simptomelor, poate rezolva şi problema căderii părului.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Your own рost featuгes proνen hеlpful to myself.
Ιt’s νeгy infοrmаtive and you reаlly
are certаinly νery well-іnformеd of
thіs tуpe. Yοu get оpened uρ mу peгsonal eye to be able tо dіfferеnt thoughtѕ about this specifіc
ѕubject matter usіng intriguіng, notаble
anԁ strong сontent mаterial.
Feel free to visit my web-site ; ambien

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger