NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

duminică

vergeturile de pe sani



Da, le-ai observat că sunt acolo şi te deranjează, însă ce faci pentru ca ele să nu fie atât de vizibile? Ştim că vergeturile odată instalate nu dispar, ci le estompăm doar, aşa că poţi trece la treabă folosind diverse metode naturale care îţi vin în ajutor.
Dacă vergeturile de pe sâni sunt încă rozalii, atunci mai ai o şansă să scapi de ele definitiv, urmând un plan de îngrijire acasă care are rezultate spectaculoase. Însă, dacă vergeturile tale sunt instalate de ceva vreme şi apar ca nişte dungi albe, nu vei scăpa de ele, dar le poţi diminua, astfel încât ele vor fi foarte puţin vizibile.

"Vergeturile sunt leziuni ale pielii ce apar ca rezultat al deteriorării şi ruperii fibrelor elastice şi al reducerii sintezei colagenului pe suprafaţa ţesutului cutanat unde se găsesc. Profunzimea lor atinge, de cele mai multe ori, toate straturile pielii, fapt care explică de ce tratamentul le poate doar ameliora aspectul, însă nu le poate îndepărta complet",

aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea. În mare, ai nevoie de o cremă eficientă sau unt de cacao pe care îl găseşti la magazinele cu produse naturiste, un exfoliant preparat în casă şi multă răbdare ca să masezi zilnic zona afectată.
Studiile arată că între 75% şi 90% dintre femei dezvoltă vergeturi pe sâni în timpul sarcinii. Însă dacă se iau în calcul soluţiile eficiente, vergeturile de pe sâni pot să fie estompate sau chiar înlăturate. Iată ce trebuie să faci!


1. Ai grijă la ceea ce mănânci!

Ca să te asiguri că tratamentul va da roade, trebuie să acorzi puţină atenţie şi alimentaţiei.

ALEGE

alimentele bogate în zinc, deoarece acest mineral menţine pielea sănătoasă şi împiedică apariţia altor vergeturi. Cele mai bogate surse de zinc sunt seminţele şi nucile crude, carnea, lactatele, spanacul, ghimbirul, fasolea

alimente bogate în vitamina A, ne recomandă medicul dermatolog Andra Cristea de la care aflăm că "măreşte elasticitatea pielii, împiedică apariţia ridurilor şi previne dezvoltarea vergeturilor, fiind esenţială în produsele anti-aging". Alimentele cele mai bogate în vitamina A sunt: ton, ou de găină, scoici, sardine, somon, boia de ardei, patrunjel uscat/verde, pastă de tomate, morcov, ardei iuţi, mentă uscată, oregano, spanac, urzici.

alimentele bogate în vitamina E şi C care protejează pielea, menţinând-o netedă şi împiedicând apariţia ridurilor. Cele mai bune surse de vitamina E şi C le găseşti în: seminţe de floarea soarelui, ulei de palmier, alune, migdale dulci, ulei de măsline extravirgin, arahide, pătrunjel uscat, salvie, rozmarin uscate, cimbrişor uscat, ton în ulei, bulion de roşii, ou de găină, avocado, nuci, măceşe, cătină, ardei iuţi, coacăze negre, urzică, kiwi, varza, boia de ardei, salată, banane, conopidă, broccoli, lămâi, potrocale

apa plată este esenţială. Dacă pielea ta este deshidratată, vergeturile devin mai vizibile. Aşa că un prim lucru benefic pe care îl poţi face ca să maschezi vergeturile este să consumi 1,5 litri de apă plată în fiecare zi.

EVITĂ

cafeina în exces, deoarece conduce la deshidratarea organismului şi, implicit, la accentuarea vergeturilor

prăjelile şi produsele fast-food.


2. Prepară-ţi acasă cel mai bun exfoliant

Nimic nu se compară cu amestecul de zahăr brut cu ulei de măsline extravirgin sau ulei de migdale. Prepară-ţi acasă cel mai bun exfoliant pe care să-l foloseşti de 2-3 ori pe săptămână, obtinând o diminuare a vergeturilor.


3. Untul de cacao poate vindeca vergeturile

Părerile sunt contradictorii, însă multe dintre persoanele care au apelat la untul de cacao au constatat efecte vizibile. De assmenea, multi specialişti recomandă untul de cacao pentru tratamentul vergeturilor acasă. Nu este tocmai ieftin, îl găseşti în magazinele cu produse naturiste şi poţi să faci o încercare!


4. Prepară-ţi acasă o cremă pentru vergeturi

Ai nevoie de 4 capsule cu vitamina A, 4 capsule cu vitamina E, 1/2 ceaşcă ulei de măsline extravirgin şi 1/4 ceaşcă gel de aloe vera. Masează în fiecare zi zona afectată.


5. Masajul este sfânt

Aici trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, deoarece este indicat să masezi în fiecare zi zona afectată de vergeturi. Multă baftă şi nu te da bătută uşor!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger