NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

vineri

Vezi cum poţi scăpa de ochelari



Până acum se credea că boala este determinată de statul prea mult în faţa calculatorului, a televizorului sau din cauza cititului. Recent s-a descoperit că miopia este ereditară şi nu poate fi dobândită pe parcursul anilor
Ochelarii ar putea fi daţi uitării deoarece un grup de cercetători de la Colegiul King din Londra au descoperit gena care provoacă miopia. Potrivit oamenilor de ştiinţă, persoanele care au această afecţiune prezintă diferite "variaţii" ale ADN-ului.
Datele statistice arată că, în Marea Britanie, o treime dintre persoane suferă de miopie, în Orientul Extrem această afecţiune este des întâlnită la vârste tot mai fragede, iar în Japonia două treimi dintre adolescenţi sunt miopi.
Până acum se credea că această boală este determinată de statul prea mult în faţa calculatorului, a televizorului sau din cauza cititului, dar noul studiu arată că miopia este ereditară şi nu poate fi dobândită pe parcursul anilor. Dr. Cristopher Hammond, medic oftalmolog, coordonatorul cercetării, precizează că, odată cu trecerea timpului, această afecţiune a ochilor se poate agrava dacă nu este tratată corespunzător.
"Activităţile care obosesc ochiul duc la agravarea acestei afecţiuni, care, potrivit ultimei cercetări, este ereditară", spune dr. Hammond.
Pastilele sau picăturile ar putea înlocui ochelarii
În timpul cercetării, oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care aveau probleme cu vederea prezentau variaţii la nivelul genei RASGRF1, responsabilă cu buna funcţionare a globului ocular. "Potrivit rezultatelor, miopia nu este determinată de agresarea anumitori muşchi de la nivelul globului ocular, modificarea formei globului ocular sau agresiuni la nivelul retinei, astfel că această problemă de vedere ar putea fi rezolvată cu ajutorul unor picături sau a unor pastile, în niciun caz nu prin intermediul ochelarilor", explică dr. Cristopher Hammond.
Pentru că studiul este abia la început, specialiştii speră că persoanele care suferă de miopie să îşi trateze această problemă cu pastile sau picături în cel mult 10 ani.
Miopia, tratată cu lentile de contact terapeutice
Folosirea lentilelor de contact terapeutice poartă numele de terapie refractivă şi constă în purtarea unor lentile rigide pe parcursul nopţii, pentru corectarea miopiei şi a astigmatismului, susţin specialiştii.
Potrivit oftalmologilor, structura complexă a lentilelor de noapte face ca acestea să apese uşor pe cornee, modificându-i acesteia curbura, astfel încât a doua zi să poţi vedea fără ochelari.
După mai puţin de două săptămâni de purtat lentilele terapeutice

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger