NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

vineri

Cât de eficiente şi de benefice sunt produsele de albit dinţii



Chiar şi în cazul tratamentelor care pot fi aplicate acasă, vizita la cabinetul medicului este necesară
Oferta tot mai mare a produselor de albit dinţii ne pune în dificultate atunci când vrem să alegem un sortiment care să ne ofere rezultatul dorit fără a provoca deteriorarea smalţului.
Stomatologii spun că trebuie să le facem o vizită chiar şi atunci când optăm pentru albirea dinţilor acasă. "Piaţa este invadată de tot felul de produse pentru albit dinţii. Ele se găsesc sub mai multe forme: pastă, gel sau praf. Important este să ştim să alegem produsul care se potriveşte structurii danturii noastre", spune medicul stomatolog Stela Nicolăescu. Potrivit specialistului, astfel de produse sunt contraindicate persoanelor care acuză sensibilitate dentară. "Dantura lor este afectată. Aplicarea unor astfel de tratamente va duce la distrugerea dinţilor", explică medicul.
Printre cele mai riscante produse de albit dinţii se află, potrivit stomatologului, tratamentul care se aplică pe un dispozitiv şi pe care pacientul îl păstrează în gură pe perioada nopţii. "Aceste produse trebuie folosite un anumit număr de ore, pe o perioadă limitată. Din dorinţa de a avea rezultate spectaculoase într-un timp scurt însă, românii îşi pot distruge dantura. După o îndelungată folosire, riscăm să ne producem eroziuni la nivelul dinţilor şi carii", menţionează dr. Nicolăescu.
Rezultatele apar după câteva săptămâni
Atunci când urmăm un tratament de înfrumuseţare a danturii, suntem nerăbdători ca rezultatele să apară după prima aplicare. Specialiştii spun că, spre deosebire de produsele folosite în cabinetul medicului, tratamentele utilizate acasă au o concentraţie mai scăzută de acid, elementul esenţial într-o astfel de procedură, aşa că efectul va apărea în câteva săptămâni. "Acest acid duce la demineralizarea dinţilor. Folosit fără nicio limită, dă dinţilor un aspect de cretă albă, iar smalţul este distrus complet", spune medicul Stela Nicolăescu.
Pentru a evita distrugerea danturii, stomatologii recomandă citirea cu atenţie a prospectului şi urmarea indicaţiilor.
Cum să-ţi păstrezi dinţii albi mai mult timp
Odată obţinută culoarea dorită, aceasta trebuie păstrată, deoarece refolosirea tratamentelor de albit distruge încet, dar sigur, dantura.
"Băuturile şi alimentele colorate, băuturile acidulate trebuie evitate, deoarece acestea pătează dantura. În plus, băute în exces, lichidele colorate pot duce la apariţia unor pete pe dinţi, iar nuanţa acestora să fie neuniformă", conchide medicul stomatolog.
Preţul produselor de curăţat dinţii variază între 30 şi 380 de lei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger