NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

luni

Barbatii virili emana un miros distinctiv


Exista o vorba conform careia caii transpira, barbatii asuda, iar femeile stralucesc. Totusi, in ce ii priveste pe barbati, se pare ca cei adevarati au un miros distinctiv. Cei virili emana odori corporale diferite de ale celorlalti, conform unui studiu desfasurat recent.
Se crede ca acest fenomen le ajuta pe femei sa adulmece masculii alfa, considerand, inconstient, ca acestia le vor oferi copii sanatosi. De asemenea, semnalul olfactiv ar mai functiona si pe post de avertisment subtil ca un mascul superior, de neprovocat, este prin preajma.

Psihologii germani din spatele descoperirii au studiat legatura dintre transpiratia unui barbat si nivelul sau de agresivitate, critic in supravietuirea speciilor. Au analizat, deci, transpiratia unor indivizi supusi efortului intens. Femeile voluntare participante la test au declarat ca atat transpiratia jucatorilor de badminton, aflati in competitie, cat si cea a alergatorilor, neintrecandu-se, mirosea usor neplacut.

Totusi, teste sofisticate asupra pielii femeilor au dezvaluit ca acestea erau mai starnite de jucatorii de badminton, cele anxioase dovedindu-se foarte sensibile la acest stimul. Cercetatorii de la Universitatea Heinrich-Heinde din Dusseldorf sustin ca nu stiu exacat ce anume face mirosul barbatilor mai atractiv. Dar hormonii si
nivelurile ridicate de testosteron din timpul "comportarii domninante" se crede ca ar juca un rol in acest sens.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger