NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

joi

Cum sa folosesti corect ata dentara

Folosirea atei dentare este o etapa importanta in curatarea dintilor. Aceasta practica dureaza numai cateva minute si este frecvent recomandata de catre medici pentru mentinerea sanatatii dintilor. Aflati care sunt secretele folosirii atei dentare si care sunt modalitatile corecte de utilizare. Aceste aspecte sunt extrem de importante deoarece utilizarea necorespunzatoare dauneaza nu doar sanatatii orale ci si starii generale de sanatate.


Periajul dentar profesional presupune curatarea depunerilor de placa dentara de pe suprafata dintilor. Placa dentara este un amestec de bacterii si substante provenite din saliva, si se manifesta ca o depunere lipicioasa de culoare alba pe suprafata dintilor si gingiilor. De fiecare data cand o persoana mananca sau bea, aceasta degaja acizi care distrug smaltul dintilor. Cand portiuni din smaltul dintilor au fost deteriorate apar cariile. Daca nu va periati dintii si nu folositi ata dentara zilnic pentru a inlatura placa bacteriana se va acumula tartru. Odata cu aparitia acestuia se vor instala bolile parodontale - infectii serioase care cauzeaza carii dar care pot conduce la pierderea dintilor. Unele studii au demonstrat ca bolile parodontale pot reprezenta factori de risc pentru alte afectiuni, cum a ar fi boli de inima si accidente vasculare cerebrale. In prezent, sunt derulate mai multe studii pentru a demonstra aceste afirmatii.


Periajul dentar nu este suficient pentru a inlatura placa dentara, deoarece bacteriile sunt asezate si in partile laterale ale dintilor unde periuta nu poate ajunge. Prin folosirea atei dentare este inlaturata placa dentara existenta intre dinti si de-a lungul gingiilor. Persoanele care nu intrebuinteaza ata dentara prezinta portiuni mai mari cu depuneri de placa dentara, decat cele care o utilizeaza.
Sunt medici stomatologi care considera ca folosirea atei dentare este mai eficienta decat periajul insusi. De aici, am putea conchide ca combinatia celor doua metode de igiena dentara asigura sanatatea dentara pentru o perioada lunga de timp.
Ata dentara - indicatii
- elimina resturile dintre dinti si de-a lungul gingiei;
- curatati suprafata dintilor;

Utilizati ata dentara o data pe zi, imediat dupa ce v-ati spalat pe dinti.
1. Rupeti o bucata din ata dentara de aproximativ 30-40 cm lungime. Puteti folosi ata cerata, cu arome sau fara, mai lata sau mai subtire. Toate au acelasi rol; e doar o chestiune de preferinta.
2. Bucata de ata dentara rupta se infasoare pe degetul aratator de la ambele maini. Intre degete se lasa aproximativ 3-5 cm de ata dentara libera pentru lucrul efectiv.
3. Pentru a introduce ata dentara intre dintii de sus, impingeti usor degetele, alternativ, folosind o miscare de zig-zag. In cazul dintilor foarte apropiati apasati usor in jos ata dentara printre dinti printr-o miscare de zig-zag.
4. Deplasati cu atentie ata in sus si in jos in spatiul dintre dinti. Asigurati-va ca ata dentara aluneca pe intreg spatiul dintre dinti, astfel incat sa curate si zona dintre dinte si gingie. Curbati ata dentara la baza fiecarui dinte, in forma literei C. Nu fortati pentru a nu va ranii.
5. Scoateti usor ata dintre dinti. 
6. Desfaceti o bucata mica de ata dentara curata de pe unul dintre degetele aratatoare. Portiunea de ata dentara utilizata pentru curatare va fi infasurata pe celalalt deget, astfel incat sa ramana libera o bucata de ata dentara nefolosita. Cu aceasta repetati procedura de igienizare la urmatoarea pereche de dinti.
7. Repetati aceste etape pentru a curata spatiile dintre toti dintii, inclusiv dintii din spate. 8. Clatiti-va bine cu apa pentru a elimina reziduurile alimentare si cele din placa bacteriana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger