NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

marți

Unde gasim vitaminele?


Desi vitaminele se gasesc in corp in cantitati mici, ele au un rol important in dezvoltarea organismului si buna lui functionare. Corpul nostru are nevoie de 13 tipuri de vitamine, A, C, D, E, K, si complexul B ( tiamina, riboflavina, niacina, acud pantothenic, biotina, vitamina B-6, B-12 ).In absenta vitaminelor creste riscul aparitiei diverselor boli.
Fiecare vitamina are un rol diferit in organism. De exemplu, vitamina A ne ajuta sa san e mentinem ochii si pielea in stare buna. Vitamina B transforma glucoza in energie, iar vitamina K coaguleaza sangele, prevenind aparitia hemoragiilor.
Din cauza ca vitaminele se gasesc in cantitati mici in alimente, majoritatea oamenilor au deficite de vitamine. Din pacate, in zilele noastre este “ la moda ” mancarea saraca in vitamine, artificiala, iar aceasta este cel mai frecvent consumata, in special de catre copii.
Alimentele bogate in vitamine sunt:
· Vitamina A : ficat, ou, unt, caise, morcovi, rosii, spanac, piersici, . ardei, untura de peste, curmale, fasole verde.
· Vitamina B-1 ( tiamina) : Orez, Seminte de floarea soarelui, nuci, oua, cereale, miere de albine, drojdie de bere, paine
· Vitamina B-2 (riboflavina) : oua, carne de vita, ficat, varza, produse lactate.
· Viatmina B-3 (niacina) : drojdie de bere, fructe de mare, ficat, carne de pui, lapte, alune, seminte de floarea soarelui, cereale, nuci, oua, peste.
· Vitamina B-5 ( ac pantothenic) : legume, oua, varza, broccoli, carne de vita, cereale, somon, portocale.
· Vitamina B-6 : legume cu frunze verzi, cereale, ficat de vita, orez, prune, mazare, banana, rinichi, soia, nuci, alune.
· Vitamina B-8 ( biotina) : oua, soia, carne, ficat, legume, drojdie de bere, cereale, sardine.
· Vitamina B-9 ( ac folic) : lapte, produse lactate, rinichi, varza, ficat, somon, asparagus, spanac, ridichi, cereale.
· Vitamina B-12 : carne, ficat, peste, lapte, produse lactate, oua.
· Vitamina C : citrice, rosii, broccoli, mere, cartofi, ardei, spanac, capsuni, kiwi.
· Vitamina D : oua, peste, unt, lapte, margarina, lumina soarelui.
· Vitamina E : ulei de soia, ulei de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui, nuci, oua, alone, fulgi de ovaz, ficat, mazare, fasole, porumb.
· Vitamine K : oua, produse lactate, ficat, legume verzi, peste, conopida, rosii, lucerna, ulei de soia.

1 comentarii:

Anonim spunea...

mersi pt autocunoasterea aceasta

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger