NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

luni

Topul alimentelor de la care poţi face toxiinfecţie alimentară

Riscul apariţiei acestei afecţiuni este destul de ridicat odată cu încălzirea atmosferică, deoarece germenii şi bacteriile se înmulţesc destul de repede, avertizează specialiştii în nutriţie


Odată cu încălzirea atmosferică, riscul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare este destul de ridicat, avertizează medicii nutriţionişti. Studiile realizate de Centrul pentru Ştiinţă în Interesul Publicului din SUA, citate de health.com, au scos la iveală un top al alimentelor care au un potenţial ridicat de apariţie a acestei afecţiuni.
Astfel, verdeţurile folosite pentru salate pot fi contaminate cu pesticide, substanţe de îngrăşământ artificial. În plus, specialiştii atrag atenţia că apa folosită la irigat poate fi şi ea murdară şi plină de germeni. Se recomandă spălarea cu apă călduţă a acestora, pentru a diminua cantitatea de substanţe chimice, care, odată ajunse în sistemul digestiv, pot duce la apariţia toxiinfecţiilor alimentare.
Legumele şi fructele sunt printre cele mai pretenţionase alimente, mai ales odată cu încălzirea. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, le recomandă persoanelor care îşi fac salată din fructe sau legume să le mănânce în cel mult trei ore de la preparare, deoarece aceste alimente reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. O atenţie deosebită trebuie să acordăm şi legumelor sau fructelor crude, pe care le păstrăm în frigider. Specialiştii atrag atenţia că o greşeală frecventă pe care o fac mulţi dintre noi este aceea de a depozita în frigider salatele şi fructele acoperite. "Foliile din plastic nu mai permit oxigenului să pătrundă prin fructe sau legume, iar lipsa acestuia favorizează dezvoltarea bacteriei Clostridium botulinum, vinovată de apariţia botulismului", spune prof. dr. Mencinicopschi.
Printre cele mai "sensibile" legume se numără roşiile şi cartofii, care trebuie spălate bine înainte de a fi adăugate la mâncare sau în salate. Căpşunele, zmeura şi murele sunt fructele al căror termen de valabilitate este mic.Riscul apariţiei acestei afecţiuni este destul de ridicat odată cu încălzirea atmosferică, deoarece germenii şi bacteriile se înmulţesc destul de repede, avertizează specialiştii în nutriţie
Ouăle - cel mai mare risc în ceea ce priveşte aceste alimente este dat de bacteria Salmonella, care poate exista în ele, precizează specialiştii. Pentru a evita apariţia unor probleme digestive, se recomandă gătitul ouălor corespunzător. Potrivit nutriţioniştilor, prin preparare termică bacteria este distrusă. Experţii recomandă evitarea produselor care conţin ouă crude, precum cocteilurile sau îngheţata făcută în casă.
Tonul poate fi contaminat cu scombrotoxin, o substanţă care provoacă dureri de cap şi crampe, precizează nutriţioniştii. Potrivit acestora, dacă este ţinut la temperaturi ridicate după ce a fost prins sau cumpărat, această specie de peşte eliberează această toxină, care nu poate fi distrusă prin gătit.
Stridiile trebuie gătite bine, deoarece pot conţine diferiţi germeni care duc la apariţia senzaţiei de greaţă, a vărsăturilor şi a diareei. O altă problemă identificată de experţii de la Centrul pentru Ştiinţă în Interesul Publicului din SUA este că stridiile stau pe fundul oceanului şi filtrează apa pentru a se hrăni. Dacă apa pe care o filtrează este contaminată, riscul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare este destul de ridicat.
Lactatele sau brânzeturile pot fi contaminate cu bacterii precum Salmonella sau Listeria, cauzatoare de avort. Astfel, specialiştii recomandă să fim cu băgare de seamă de unde cumpărăm acest tip de alimente. În plus, este indicat ca femeile însărcinate să evite brânzeturile moi, deoarece riscul contaminării acestora cu bacterii este ridicat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger