NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

vineri

Sangerarea in afara menstruatiei

De ce apare metroragia?

La femeile tinere, sangerarile rebele apar atunci cand 
menstruatia nu este regulata. Mai precis, atunci cand ovulatia nu are loc in fiecare luna sau atunci cand nu produce suficient progesteron, este posibil ca mucoasa uterina sa nu isi revina complet in a doua jumatate a ciclului.
Insa daca apar la femeile cu un ciclu menstrual regulat, sangerarile in afara menstruatiei sunt un motiv de ingrijorare tocmai pentru ca pot indica aparitia unui
cancer de endometru sau alte afectiuni.Aparitia unor picaturi de sange chiar inainte de instalarea propriu-zisa a fluxului menstrual. Motivul este scaderea nivelului de progesteron.



Este periculoasa sangerarea usoara la ovulatie?
Ovulatia are loc in perioada dintre doua fluxuri menstruale. Unele femei sangereaza usor in aceasta perioada, iar acest lucru nu anunta aparitia unor afectiuni, atat timp cat este vorba de modificari hormonale specifice ovulatieiDe obicei, sangerarea nu depaseste mai mult de doua zile si nu este nici abundenta. Aceasta situatie poate fi eliminata prin administrarea de anticonceptionale.Pilulele contraceptive opresc ovulatia si astfel, picaturile de sange nu isi vor mai face aparitia.
Totusi, sangerarea dintre menstruatii poate fi periculoasa atunci cand indica: aparitia unor fibroame sau polipi, sarcina extrauterina, avort incomplet, cancer uterin, inflamatie pelviana, endometrioza sau adenomioza. La femeile tinere, cancerul uterin este foarte rar intalnit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger