NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

sâmbătă

Regimul de slabire echilibrat

Este regimul de slăbire care a ajutat-o pe Teo Trandafir să piardă în greutate peste 60 de kilograme. Am putea spune că este mai mult decât o dietă, fiind, de fapt, un regim de viaţă sănătos. Urmând cu stricteţe principiile pe care vi le vom prezenta, puteţi slăbi 3 kilograme în circa 2 săptămâni. Regimul trebuie completat cu mult sport.


PRINCIPII GENERALE:
Alimente interzise: - carnea grasă sau împănată de porc, vită, miel (ceafă, cotlet, costiţe, jambon, carne tocată, mici) - toate produsele tip fast-food - cârnaţii şi salamurile - toate brânzeturile fermentate - toate dulciurile - toate produsele de patiserie - sucurile de fructe - orice băutură alcoolică - fructele uscate, alunele, seminţele, smochinele - toate produsele tip aperitiv: covrigei, chipsuri, popcorn, sticksuri - cartofii prăjiti, buletele de caşcaval - fructele dulci (banane, mango, pere, prune, struguri, rodii, cireşe) Alimente permise în cantitate limitată (max. 2 porţii pe zi): - pâinea (o porţie = o felie) - paste făinoase, orez, mămăligă (o porţie = 1 ceaşcă mare) - cereale de mic dejun tip fulgi (o porţie = 1 ceaşcă mare) - legume uscate: mazăre, fasole (o porţie = 1 ceaşcă mare) - cartofi fierţi sau copţi (o porţie = un cartof) Alimente permise în orice cantitate: - legumele proaspete sau congelate preparate salată, la grătar, la cuptor sau înăbuşite fără ulei - fructele proaspete (fără cele dulci) - cafea şi ceai - coca-cola light, pepsi light - apă minerală sau plată Raţia calorică: 1300 calorii, repartizată în 3 mese principale şi o gustare

MICUL DEJUN:
Reprezintă 25% din necesarul caloric zilnic, adică 250 calorii Conţinut: - un aliment din grupa glucidelor lente - un aliment din grupa proteinelor - legume proaspete Glucide lente - un pesmet- 30 cal - o felie de pâine toast- 80 cal - o chiflă albă- 170 cal - 40 g fulgi de cereale- 150 cal Proteine - o cană mare de lapte (0.5)- 100 cal - un iaurt mic Danone natural- 80 cal - un iaurt mic Vitalinea- 55 cal - un iaurt de băut Danone- 180 cal - o brânzică de casă- 240 cal - brânză de vaci- slabă (1/2 pachet de 200 g)- 90 cal - grasă (1/2 pachet de 200 g)- 140 cal - un ou (fiert, prăjit fără ulei sau ochi românesc )- 80 cal - 2 felii de muşchi file, pastramă de vită, porc sau pui, piept afumat de pui sau şuncă de curcan- 150 cal - un cremvurşt- 150 cal - 2 felii somon afumat (40 g)- 80 cal Legume proaspete - se calculează aproximativ 50 cal pe porţie

DEJUNUL:
Reprezintă 40% din necesarul caloric zilnic Conţinut: - un aliment din grupa proteinelor - un aliment din grupa glucidelor lente - legume Proteine: - carne slabă de vită (200 g)- 400 cal - muşchi de porc 2 felii (150 g)- 350 cal - 1/2 piept de pui (150 g)- 240 cal - o pulpă pui (125 cal)- 200 cal - 2 felii ficat porc sau vită (150 g)- 180 cal - o porţie ficăţei pui (5-6 buc)- 180 cal - un file peşte alb (200 g)- 280 cal - o conservă ton în suc propriu- 150 cal Carnea se va găti doar la grătar, fiartă sau la cuptor, fără adaos de ulei şi fără piele. Glucide lente: - o felie pâine albă- 80 cal - un cartof copt sau fiert- 100 cal - 3 linguri orez sau paste fierte- 100 cal - 3 linguri mămăligă- 100 cal - 3 linguri fasole boabe sau mazăre- 100 cal Legume: - o salată mare de legume proaspete- 150 cal - o porţie salată de sfeclă- 100 cal - o porţie de legume congelate (preparate fiert sau înăbuşit fără ulei)- 100 cal Se pot folosi următoarele sosuri: - o lingură ulei de măsline + 2 linguri oţet + sare + piper + ierburi aromatice - 2 linguri iaurt + 2 linguriţe muştar + 2 linguri zeamă de lămâie + sare + piper + ierburi aromatice

CINA:
Reprezintă 35% din necesarul caloric zilnic, adică 250 cal Conţinut: - un aliment din grupa glucidelor lente - un aliment din grupa proteinelor - legume proaspete Glucide lente - un pesmet- 30 cal - o felie de pâine toast proaspătă sau prăjită- 80 cal - o chiflă albă- 170 cal - 40 g fulgi de cereale- 150 cal Proteine - o cană mare de lapte (0.5)- 100 cal - un iaurt mic Danone natural- 80 cal - un iaurt mic Vitalinea- 55 cal - un iaurt de băut Danone- 180 cal - o brânzică de casă- 240 cal - brânză de vaci- slabă (1/2 pachet de 200 g)- 90 cal - grasă (1/2 pachet de 200 g)- 140 cal - un ou (fiert, prăjit fără ulei sau ochi românesc)- 80 cal - 2 felii de muşchi file, pastramă de vită, porc sau pui, piept afumat de pui sau şuncă de curcan- 150 cal - un cremvurşt- 150 cal - 2 felii somon afumat (40 g)- 80 cal Legume proaspete - se calculează aproximativ 50 cal pe porţie

DE REŢINUT:
Se vor mânca obligatoriu 3 mese pe zi, pe cât posibil la ore fixe, cu un interval de maxim 6 ore între ele - Între mese nu se mănâncă absolut nimic (se pot bea doar lichide din categoria celor permise) - Gustările, atunci când sunt recomandate, pot fi între mese şi vor consta în fructe proaspete - Se vor bea zilnic minimum 7-8 pahare de lichide: apă plată sau minerală, ceai şi cafea cu îndulcitor, băuturi light - Nu se consumă niciun fel de suc de fructe, nici chiar cele fără adaos de zahăr sau cele proaspăt stoarse. Excepţie face sucul de roşii, care este permis (un pahar pe zi) - Pentru cafea, se poate folosi lapte proaspăt degresat (0,5 grăsime) - Alcoolul este interzis. Se vor bea zilnic minimum 7-8 pahare de lichide: apă plată sau minerală, ceai şi cafea cu îndulcitor, băuturi light.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger