NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

duminică

Rafinarea cautarii pe google

Sfaturi Generale

Din moment ce Google intoarce pagini ce contin toate cuvintele din cererea dumneavoastra, restrangerea sau rearanjarea cautarii este la fel de simpla precum aduagarea mai multor cuvinte in termenii cautarii pe care i-ati adaugat deja. Prin adaugarea mai multor cuvinte, rezultatele vor contine un subset specific al paginilor intoarse de catre cererea originala "prea larga".
Excluderea cuvintelor  Puteti exclude un cuvant din cautare prin scrierea semnului minus 

("-") imediat inaintea termenului pe care vreti sa il evitati. (Fiti sigur sa includeti un spatiu inainte de semnul minus.)
Cautarea frazelor
Cu Google poti cauta fraze prin adaugarea ghilimelelor. Cuvintele incluse intre ghilimele ("asa") vor aparea impreuna in toate documentele intoarse (doar daca nu sunt cuvinte de sfarsit, cuvinte comune speciale ce necesita un semn "+" ). Cautarea frazelor folosind ghilimelele sunt folositoare cautarilor de fraze celebre sau anumite nume.
Anumite caractere au rol de conectare a frazelor. Google recunoaste cratimele, barele, punctele, egalurile si apostroafele ca elemente de conectare a frazelor.
Restrangere domeniu
Unele cuvinte, cand sunt urmate de doua puncte, au o anumita semnificatie pentru Google. Un asemenea cuvant pentru google este operatorul "site:". Pentru a cauta un anume domeniu sau sit, folositi sintaxa "site:domeniuexemplu.com" in caseta de cautare Google.
Cautare pe Categorii
Directorul Google (care se afla la directory.google.com)te ajuta sa redefinesti cautarea ta bazata pe o idee particulara. De exemplu, cand cauti "Saturn" care se afla in domeniul stiintei, Categoria Astronomie din directorul Google iti dezvaluie pagini numai despre planeta Saturn. Nu iti da pagini despre masina Saturn, jocul Saturn, si multi alti termeniCautand o categorie te poate ajuta sa descoperi paginile cele mai bune pentru tine
Cautare AvansataDese ori, pot adauga mai multe cuvinte in spatiul gol, care te poate ajuta pana cand gasesti ce iti trebuie. Dar Google iti poate oferi o varietate de cautari care te lasa:

*Restrictioneaza cautarea ta la paginile care ti-au fost date
*Exclude paginile dintr-un site particular
*Limitati cautarea dvs. numai la pagini intr-o anume limba
*Gaseste toate paginile care au un link la o pagina data
*Gaseste pagini care sunt legate de o pagina data

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger