NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

vineri

Nu mai am chef de sex


Pentru o femeie activa sexual, dorinta sexuala este o componenta esentiala a unei vieti intime echilibrate. Cand insa gandul unui act sexual, atingerea partenerului sau ideea unui partener cu care sa ai o viata sexuala incep sa ti se para inutile, sau simti ca poti trai fara probleme si fara o viata sexuala, poate ar fi bine sa incepi sa iti pui anumite intrebari privind propria ta fiinta sexuala. Uneori, cauzele scaderii libidoului sunt evidente, simple si la fel de simplu de rezolvat, alteori insa acest lucru implica un efort nu doar in cautarea cauzei, ci si in rezolvarea problemei. Insa, faptul ca amani, iti da doar aparent un sentiment de confort, caci de fapt nu faci decat sa te amani pe tine insati.
Dezechilibru hormonal
Acest lucru se poate afla facandu-ti examenele anuale firesti si vizitand un endocrinolog. Si daca afli ca exista probleme, nu inseamna ca ai rezolvat totul. Asta e doar inceputul, asa ca incearca sa mergi mai departe, sa urmezi tratamentul, sa cauti a doua opinie, daca ai indoieli in privinta primei, doar sa nu te opresti aici.

Evenimente trecute traumatizante sau nefericite

Poate candva, in trecutul tau, exista evenimente nefericite pe care le asociezi cu actul sexual. Nu trebuie numaidecat sa fie situatii in care te-ai simtit abuzata, nu trebuie sa se fi intamplat de curand. Situatii in care ai simtit ca intimitatea este periculoasa si, fara sa iti dai seama, ai inceput sa aplici aceasta regula in viata ta. Si, in cazul in care constient iti dai acum voie sa ajungi la intimitate, neconstient iti este frica sa te bucuri de acest lucru, pentru asociezi asta cu suferinta sau nefericirea. In unele cupluri, un astfel de eveniment este faptul ca partenerul tau a avut o aventura. Retragandu-te din viata sexuala si nesimtind dorinta pentru el, te protejezi in interiorul tau, dar il si pedepsesti pe el. Acest lucru poate avea un impact pe termen scurt daca problema se rezolva constructiv, insa, pe termen lung, nu faci decat sa adancesti si mai mult prapastia dintre voi.
Dorinta de a nu pierde controlul
Poate esti o femeie puternica, dar nesigura pe mediul din jurul ei. Te-ai obisnuit sa te bazezi doar pe tine, iar atunci cand te bazezi pe altii trebuie sa “supervizezi” lucrurile. Viata sexuala implica in mod automat o stare de relaxare si chiar de pierdere a controlului si, din aceasta cauza, fara sa iti dai seama, ai ajuns sa eviti momentele intime sau sa le amani. 
Pentru a depasi aceasta problema, e bine ca in primul rand sa o constientizezi si apoi sa vrei sa schimbi ceva. Multe femei privesc acest lucru ca pe o calitate si asta le impiedica sa ajunga vreodata la o viata sexuala normala.

Maternitatea

A avea un copil este un lucru miraculos si o experienta cu impact major in viata unei familii. Poti ajunge sa te identifici total cu rolul de mama, neglijand rolul de sotie sau de femeie. In acelasi timp, si sotul poate incepe sa te asocieze cu imaginea de mama si sa simta o retinere in exprimarea dehinhibata a dorintelor sexuale. In acest caz, e important sa comunicati deschis, sa va impartasiti temerile si inhibitiile si sa gasiti o cale, singuri sau cu ajutorul unui specialist, de depasire a lor, inainte ca vreunul sa inceapa sa caute solutia in afara cuplului.

Oboseala fizica

Stresul inhiba hormonii sexuali. Daca ne simtim in pericol, nu mai avem timp de placere. 
Cu alte cuvinte, 10-12 ore de lucru pe zi, probleme pe care le luam cu noi in acasa sau chiar in pat intrebari care ne macina, deadline-uri, toate ucid incetul cu incetul libidoul. Pe termen scurt poate fi acceptabil, daca scopul e unul nobil. Pe termen lung insa, nu faci decat sa te pacalesti aducandu-ti noi argumente, pentru ca nu faci decat sa te transformi intr-o fiinta care isi neaga partea intima a vietii, concentrandu-te asupra vietii profesionale, pentru ca acolo stii mai bine cum merge treaba. Si daca privesti rational lucrurile, o sa-ti dai seama ca evitarea unei probleme nu duce decat in mod miraculos la rezolvarea ei. E posibil sa il intalnesti pe cel care sa te ajute sa o te implinesti si intim, dar nu ar fi mai bine daca intre timp ai face si tu ceva pentru asta?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger