NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

marți

Guma de mestecat este nesanatoasa

Un consum excesiv de guma fara zahar poate provoca tulburari digestive grave Cea mai recenta descoperire a cercetatorilor germani, publicata in revista de specialitate "British Medical Journali, arata ca "sorbitoluli, un indulcitor artificial prezent in guma de mestecat, are efecte laxative, putand duce la diaree si pierdere in greutate.


Descoperirea a fost facuta dupa ce medicii au incercat sa trateze o femeie si un barbat care sufereau de dureri abdominale, diaree cronica si scadere masiva in greutate. Dupa numeroase investigatii, nu au reusit sa descopere cauza acestor simptome, insa, consultand dieta zilnica a celor doi bolnavi, au observat ca ambii mancau foarte multa guma fara zahar.
Femeia, in varsta de 21 de ani, consuma zilnic 18-20 de grame de sorbitol, echivalentul a trei pachete de guma pe zi, iar barbatul, de 46 de ani, ajungea si la patru pachete, asta pe langa aproximativ 200 de grame de dulciuri, totalul sau de sorbitol ajungand astfel la 30 de grame. Imediat ce indulcitorul artificial a fost eliminat din dieta, simptomele au disparut, iar pacientii si-au revenit.
De cele mai multe ori, consumatorii nu sunt constienti de posibilele efecte secundare ale sorbitolului, chiar daca acestea sunt mentionate pe toate pachetele de guma. De asemenea, specialistii mentioneaza ca pierderea brusca in greutate nu trebuie sa ne bucure, dimpotriva, acest lucru arata ca nu este in regula ceva in organismul nostru si ca undeva gresim.Sorbitolul poate fi gasit in siropurile pentru tuse, bomboanele mentolate fara zahar, mancarurile si bauturile dietetice si inghetata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger