NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

marți

De ce intarzie menstruatia?

In afara de aparitia sarcinii, desigur! Poate fi stresul prin care treci in ultim vreme, dieta prea saraca, greutatea prea mica sau foarte foarte "prea mare", mersul la sala in exces, o afectiune serioasa, o tulburare hormonala sau anumite pastile pe care le inghiti.


Regimul alimentar si ciclul menstrual

Alimentele pe care le consumam joaca un rol determinant in sanatatea hormonala si menstruala. Daca ne privam organismul de anumite substante nutritive si ii dam balanta peste cap apar ciclurile cu probleme.Pentru ca nivelul de progesteron si cel de estrogen sunt afectate de ceea ce mancam. Menstruatia nu mai vine, fertilitatea scade, dar creste riscul de avort in cazul in care apare totusi o sarcina.
Ciclul nu va reveni la normal fara alimente bogate in vitamina B6 (cereale integrale, alune, legume, carne), vitamina E (nuci, seminte, castraveti, masline, salate, uleiuri vegetale), magneziu (din nou alune, nuci, cereale si legume verzi) si potasiu (banane, rosii, cartofi, broccoli, orez brun, carne). Nu uitati nici de lactate si oua.

Prea mult sport dauneaza menstruatiei

Sunt excelente exercitiile fizice: slabesc, dau o stare de bine, reduc riscurile de boli, unele moderate alunga inclusiv du rerile menstruale, dar daca sarim calul vorbim din nou de ciclu afectat. Miscarea in­ten sa si frecventa ne poate face rau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger