NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

miercuri

Cum sa instalezi un procesor


Instructiuni

  1. Mai intai trebuie sa te documentezi in privinta placii de baza. Ea trebuie sa suporte noul procesor. Ai grija atunci cand demontezi vechiul procesor (si il montezi pe cel nou, desigur) sa porti la mana o bratara anti-statica sau sa descarci electricitatea statica din corp – prin atingerea unor obiecte metalice.
  2. Ai grija sa instalezi o placuta termica intre procesor si “radiator” – heat sink (piesa din aluminiu care seamana cu un radiator de masina – contine lamele).
  3. Ai grija acum la montarea procesorului. Unele tipuri de procesoare se monteaza prin apasare, altele prin intermediul unor surubele.
  4. Aliniaza procesorul perfect, inainte de a-l conecta la placa de baza. De obicei se conecteaza prin intermediul unor pini. Pinul nr. 1 de la procesor trebuie sa fie aliniat cu pinul nr. 1 al socket-ului. Multe procesoare au un colt aurit ce se potriveste cu un colt in slotul de pe placa de baza.
  5. De obicei, placile de baza detecteaza viteza procesorului, insa de multe ori trebuie sa configurezi tu CMOS-ul sau sa pui niste jumper-i. Daca instalezi un singur procesor intr-un sistem cu mai multe procesoare, ai grija sa folosesti tranzistori terminali pentru celelalte.

Atentie:

  • documenteaza-te bine inainte sa te apuci de treaba
  • niciodata sa nu fortezi un procesor in suportul lui.
  • curata locul numai cu aer comprimat.
  • niciodata sa nu lucrezi la calculator daca este conectat inca la curent.
  • sa nu sufli praful, fara sa-ti dai seama poti arunca saliva

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger