NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

miercuri

Componentele unui laptop


Placa de baza

Placa de baza este placa principala de circuite pentru orice fel de calculator. Mai poate fi numita si placa logica sau placa de sistem. Pe aceasta placa sunt atasate majoritatea componentelor interne ce iti fac calculatorul sa functioneze. Spre deosebire de placa de baza a unui desktop, placile de baza pentru laptop-uri au o varietate larga de configuratii, acest lucru depinzand de fabricant. Componentele interne sunt de obicei conectate prin cabluri sau sunt integrate in placa de baza. Unele dintre partile componente ale laptop-ului ce se conecteaza aici sunt: CPU, RAM, intrari PCI, porturi USB, placa video, placa de sunet si alte componente.

CPU

Unitatea centrala de procesare (CPU) este numita si creierul calculatorului sau procesorul deoarece acesta proceseaza fiecare comanda pe care i-o dai, de la cele mai simple instructiuni la cele mai complicate operatii. Procesorul se conecteaza intr-o intrare speciala pe placa de baza. Deoarece acesta lucreaza la viteza foarte mare, are de obicei atasat un mic ventilator pentru a-l racii. AMD si Intel sunt printre cei mai mari fabricanti de CPU.

Hard drive-ul

Hard disk-ul (HDD) este o unitate de stocare, folosita pentru a memora informatiile si aplicatiile ce sunt instalate pe sistemul tau. El foloseste un format digital pentru a memora informatia pe disk. Memoria este non-volatila, deoarece, spre deosebire de RAM, continutul de pe disk poate fi inlocuit sau sters chiar si cand laptop-ul este stins.Hardul primeste informatii de la procesorul laptop-ului. Din punct de vedere al vitezei este mai lent decat alte memoriei continute in laptop.

RAM

RAM-ul (Random Acces Memory) este o componenta de stocare vitala a oricarui calculator. Mai este cunoscuta si ca memoria principala. Cand folosesti o aplicatie aceasta este luata de pe hard drive si incarcata in memoria principala. Cantitatea de RAM de pe laptop-ul tau joaca probabil cel mai mare rol in viteza acestuia. Memoria RAM este cunoscuta ca fiind o memorie volatila, asta inseamna ca pierde orice fel de informatie atunci cand laptop-ul este oprit.

Alte componente

Exista si alte componente precum tastatura, ecranul LCD, CD-Rom-ul si placi precum cea video sau grafica, placa de sunet, placa de retea. Majoritatea laptop-urilor moderne au placa video incorporata in placa de baza. Alte sisteme le au montate intr-un compartiment ce se conecteaza la placa de baza. Ca si majoritatea placilor grafice, placile de sunet sunt incorporate in placa de baza. Acestea indeplinesc functia de intrare-iesire pentru sunetul creat de laptop-ul tau. Placa de retea permite conectarea laptop-ului tau la Internet prin cabluri sau wireless.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger