NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

miercuri

Componentele unui calculator


Componente esentiale

Unitatea centrala de procesare (CPU) este componenta ce determina viteza calculatorului. Aceasta viteza este masurata in gigahertzi (GHz). Producatorii ofera diferite tipuri de procesoare la preturi diferite. Placa de baza este centrul nervos al calculatorului si coordoneaza numeroase functii hardware. Aceasta contine cipuri, placi si cabluri pentru componentele instalate. Fiecare PC are o sursa de alimentare ce schimba curentul alternative in curent direct. O alta componenta importanta este ventilatorul de racire. Acest lucru previne supraincalzirea sistemului. De obicei acesta este atasat sursei de alimentare.

Memoria

Cipurile ROM contin instructiuni ce sunt transmise calculatorului pentru ca acesta sa stie cum sa comunice cu utilizatorul si cu alte componente hardware. Acestea se afla pe placa de baza. Cipurile RAM permit functionarea si stocarea de fisiere temporar, atata timp cat calculatorul functioneaza. Capacitatea cipurilor RAM se masoara in megabytes (MB, 1 million de bytes) si in gigabytes (GB 1,073,741,824 bytes). Aceste cipuri pot fi de la 128MB pana la 2GB fiecare.

Componentele alese de utilizator

PC-urile au placi video, de sunet si altele, ce controleaza functiile monitorului, difuzoarelor si a aparatelor secundare cum ar fi imprimantele si scanerele. Toate calculatoare folosesc acum intrari USB. PC-urile au de asemenea nevoie de o placa de retea sau un modem pentru a se conecta la Internet si la alte calculatoare.

Componente de intrare si stocare

Tastaturile si mouse-urile sunt cele mai des intalnite componente de intrare folosite la un PC. Ele permit utilizatorului sa dea comenzi calculatorului prin tastarea de texte sau selectarea de optiuni. Hard drive-ul este unitatea de stocare permanenta a programelor si a fisierelor. Inainte ca PC-urile sa aiba astfel de componente, se foloseau dischete pentru a stoca fisiere. Hard drive-urile simplifica folosirea calculatorului si il fac mai practice, insa nu sunt esentiale. Un PC are nevoie de un drive CD sau DVD pentru a instala programe sau pentru a copia fisiere de pe hard drive-ul calculatorului. Multi producatori fabrica PC-uri cu un CD drive dar fara un drive floppy. Acesta poate fi insa cumparat.

Afisaj

Monitoarele calculatoarelor permit utilizatorilor sa vizualizeze continutul calculatorului. In prezent, monitoarele pot afisa atat text cat si grafica. Pot fi capabile sa afiseze milioane de culori. Monitoarele PC-urilor au nevoie de un cablu pentru a fi atasate, spre deosebire de laptop-uri ce au monitorul integrat in unitate.

Carcase

Componentele calculatorului trebuiesc inchise intr-o carcasa pentru a proteja sistemul de praf, apa sau orice alt pericol. PC-urile se gasesc in diferite modele de la cele in plan vertical, la cele compacte ce au incorporate tastatura sau monitorul.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew
of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Feel free to surf to my weblog: jocuri gratis masini

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger