NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

miercuri

Ce este internetul


Internet-ul este o reţea vastă de calculatoare care leagă milioane de reţele mai mici din lumea întreagă. 
Ce este o reţea ? O reţea este constituită în general dintr-un grup de calculatoare şi de echipamente de calcul conectate pentru a oferi informaţii şi a gestiona resurse. Calculatoarele (PC-urile) dintr-un birou sunt, de obicei, interconectate pentru a putea utiliza aceleaşi fişiere şi aceiasi imprimanta. Toate calculatoarele legate în reţeaua Internet pot schimba informaţii între ele. Este la fel de uşor de comunicat cu un calculator dintr-un alt continent ca şi cu unul din aceeaşi cameră. Putem spune ca o retea este un ansamblu de echipamente de tehnica de calcul (hardware), de produse-program (software) si infrastructura de comunicatie necesara, dedicate interconectarii calculatoarelor in vederea partajarii resurselor si serviciilor.
Servere-le şi clienţii 
În Internet există două categorii importante de calculatoare: cele care înmagazinează, sortează şi distribuie informaţiile se numesc gazde sau servere, iar cele care solicită accesul la aceste informaţii şi le utilizează se numesc clienţi.
Liniile telefonice Reţelele de calcul care compun Internet-ul sunt legate prin sisteme telefonice private şi publice. Ele pot trimite şi primi informaţii prin linii telefonice. Aceste linii variază de la cabluri din fire de cupru până la cabluri din fibră optică (de sticlă) prin care se pot transmite mai multe date şi cu viteză mai mare (de cca. 1000 de ori mai repede decât prin liniile telefonice din cupru). Unele reţele pot fi legate şi prin unde şi microunde radio. Reţelele din ţări şi continente diferite sunt deseori legate prin cabluri subacvatice sau prin sateliţi.
Unele calculatoare – în special cele folosite de instituţiile mari: universităţi, departamente guvernamentale, mari companii etc. – au o legătură la Internet „dedicată”. Aceasta înseamnă că ele sunt legate la Internet tot timpul. De obicei, persoanele care folosesc calculatoare acasă sau la birou nu au legături „dedicate”. Ele pot să solicite accesul la Internet folosind telefonul local şi o procedură specială (programe specifice pentru calculator). În felul acesta calculatorul de acasă sau de la birou intră în legătură, la cerere, cu un calculator deja „legat” în Internet (on-line).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger