NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

sâmbătă

Ati auzit de gaz natural sintetic?


Expresia descrie – cam bizar, e drept – metoda, pusa la punct de o echipa de chimisti din Germania si Austria, de a fabrica metan – identic cu gazul natural extras din zacaminte - pornind de la dioxid de carbon, procedeu revolutionar care ar putea ajuta la depasirea unor probleme energetice ale lumii de azi.
Apa este descompusa, prin electroliza, in elementele componente - oxigen si hidrogen -, iar hidrogenul reactioneaza, in anumite conditii, cu dioxidul de carbon, formand metan.
Procedeul a fost testat de oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetari pentru Energie Solara si Hidrogen din Stuttgart, care planuiesc sa puna in functiune, pana in anul 2012, o uzina capabila sa produca mari cantitati de metan prin acesta metoda.
Gazul obtinut poate fi utilizat, la fel ca si cel natural, pentru producerea de energie electrica si termica.
Avantajele metodei ar consta in faptul ca metanul astfel obtinut poate fi stocat cu usurinta - in instalatiile deja existente, utilizate pentru gazul natural -, productia poate fi dimensionata in functie de nevoile pietei, iar dioxidul de carbon - astazi considerat o substanta poluanta, din cauza cantitatii mari in care e produs si se acumuleaza in atmosfera - ar deveni, practic, o resursa regenerabila.
Desi inca exista cateva probleme nerezolvate - mai ales in ceea ce priveste extragerea dioxidului de carbon din aer si stocarea lui - ideea este totusi considerata promitatoare si ar putea duce la aparitia unui nou mod de a produce energie din resurse regenerabile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger