NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

luni

Alimente care taie senzaţia de foame


Ouăle, ciocolata neagră, brânza, laptele, portocalele şi cartofii creează organismului senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă, susţin nutriţioniştii.
Operaţiunea "corp pentru plajă" a demarat, mai ales că sezonul estival a început de câteva săptămâni. 
Dar, odată aleasă soluţia unei cure de slăbire, apar şi restricţiile şi asta pentru că suntem tentaţi să mâncăm mai mult, date fiind ispitele. Astfel, potrivit specialiştilor, un lucru esenţial într-o dietă este păstrarea senzaţiei de saţietate pentru mai mult timp. În acest fel, numărul kilocaloriilor se reduce, subli niază nutri ţioniştii. Potrivit health.com, există câteva alimente care ajută organismul să se simtă sătul pentru o perioadă mai lungă.
Ouăle au un conţinut scăzut de calorii şi, potrivit medicului nutriţio nist Mihaela Bilic, un ou are maximum 80 de kilocalorii. Acest aliment este nutri tiv, bogat în proteine şi are capacitatea de a oferi rapid senzaţia de saţietate. Nutriţioniştii recomandă la micul dejun un ou, aliment care va diminua pofta de mâncare pe parcursul zilei. "Persoanele care nu au alte afecţiuni cronice este indicat să mănânce mai mult de patru ouă pe săptămână. Persoanele cu afecţiuni trebuie să urmeze sfatul medicului, pentru a nu agrava boala".
Ciocolata neagră conţine diferiţi compuşi care încetinesc digestia, iar senzaţia de foame va fi întârziată. Nutri ţioniştii precizează că aceasta are un conţinut ridicat de calorii, astfel că 28 de grame de ciocolată conţin până la 170 de kilocalorii. Astfel, se recomandă o singură tabletă atunci când organismul cere de mâncare. Mai mult, ciocolata neagră este amăruie şi taie pofta pentru mâncăruri dulci, sărate sau grase.
Brânza de capră sau feta creează rapid senzaţia de saţietate şi ajută la arderea grăsimilor, spun nutriţioniştii. "Caşcavalul, parmezanul şi telemeaua au un conţinut caloric ridicat", subliniază dr. Bilic. În plus, specialiştii adaugă că brânza proaspătă de capră şi cea de tip feta conţin acid linoleic, care ajută organismul să se simtă sătul pentru o perioadă lungă de timp.
De asemenea, laptele este şi el con si derat un aliment esenţial atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în exces. Potrivit experţilor, proteinele din lapte, cum ar fi cazeina, te pot face să te simţi mai sătul decât băuturile dulci. În plus, şi acesta conţine acid linoleic conjugat.
Portocala este unul dintre cele mai săţioase fructe.Citricele ajută la accelerarea metabolismului, mai ales în timpul regimurilor alimentare. Nutriţioniştii spun că fructul are un conţinut bogat de vitamina C, element esenţial atunci când vrem să slăbim.
Cartofii conţin 85 de kilocalorii la suta de grame, precizează medicii nutriţionişti. Amidonul conţinut în cartofi este un carbohidrat complex a cărui digerare eliberează lent glucide din organism, care nu vor duce la o creştere abruptă a glicemiei. Nutriţioniştii spun că un avantaj al acestui aliment este faptul că reprezintă o sursă de energie şi favorizează prelungirea senzaţiei de saţietate. De asemenea, un cartof asigură 12 la sută din necesarul zilnic recomandat de fibre, care au proprietatea de a accelera tranzitul intestinal lent.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger