NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

duminică

Abstinenta si bisexualitate


Poti ajunge sa ai probleme de sanatate pentru ca nu ai viatasexuala? E oare cat se poate de normal sa ne placa si femeile si barbatii? Urmeaza, firesc, lamuririle psihologilor Emilia Potenteu si Iris Gogorici.


Abstinenta imbolnaveste?
Abstinenta sexuala poate dauna sana tatii? Tot aud prietene care cred ca au noduli la sani tocmai din aceasta cauza. Abstinenta sexuala este inofensiva atunci cand este practicata cu moderatie. O perioada prelungita de abstinenta sexuala poate provoca dereglari de natura hormonala (vezi nodulii de foliculina), precum si dezechilibrari de natura psihologica. Psihic, lipsa unei vieti sexuale active poate ingreuna relatiile cu cei din jur si implica riscul izolarii si al depresiei. Lipsa vietii sexuale nu duce la aparitia unor afectiuni medicale concrete, insa, din punct de vedere psihic, daca resimtim abstinenta ca pe o problema majora, atunci ar trebui actionat in consecinta. Pentru ca, de cele mai multe ori, or ga nismul ne somatizeaza lipsurile si frustra rile si astfel apar bolile de orice fel.

Despre bisexualitate Bisexualitatea e ceva firesc? O priveam ca pe ceva impotriva firii, insa aud tot mai multe exemple in ultima vreme si m-au pus pe ganduri. Medicina traditionala chineza sustine bisexualitatea care aduce echilibrul atat de necesar intre yin si yang. Freud subliniaza necesitatea bisexualitatii pana la un moment dat in evolutia umana, iar filosofia Tantra vine cu certitudinea bisexualitatii in fiecare dintre noi. Se spune ca normalul intr-o societate este majoritarul si din acest punct de vedere, bisexualitatea nu ar fi normalul. Adica heterosexualitatea nu ar fi neaparat normalul, ci doar forma de sexualitate cea mai raspandita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger