NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

vineri

Cum sa cresti imunitatea copilului tau

Sezonul rece este un motiv in plus de bataie de cap pentru mamici, prichindeii acestora confruntandu-se cu o mai mare sensibilitate in fata virusurilor si bacteriilor de tot felul.
In lupta cu toate aceste amenintari isi intra in rol sistemul imunitar al celui mic. 

Acesta poate fi pus sub o mai mare presiuni in situatii precum:
- intrarea in colectivitate a celui mic: cresa, gradinita, scoala, etc.
- schimbarea brusca a mediului (in cazul schimbarii de domiciliu sau a unei calatorii)
- schimbarea de sezon (trecerea in sezonul rece este una dintre cele mai solicitante perioade in acest sens)

Alti factori care pot influenta sistemul imunitar al copilului tau sunt:
- stresul (poate fi provocat de un examen, un concurs, etc.)
- orice shimbare a stilului de viata sau a mediului
- schimbarile bruste (cresterea in inaltime, modificarea greutatii, etc)

Iata cateva modalitati prin care iti poti ajuta micutul sa treaca cu bine peste perioada racelilor:

1. Dieta echilibrata, bogata in legume si fructe
Este important sa-i oferi copilului o dieta bogata in vitamine pe perioada iernii si sa-l tii departe de mancarea semi-preparata sau de produsele de tip fast-food.
Alege in locul acestora legume precum morcovii, fasolea si fructe precum portocalele si mandarinele care contin vitamina C si carotenoide ce intaresc sistemul imunitar.
Un astfel de regim alimentar va spori secretia de fitonutrienti, acestia fiind responsabili de cresterea numarului de celule alb din corp, care iti protejeaza copilul de virusi.

2. Vaccinul antigripal
Vaccinul antigripal este una dintre cele mai bune masuri de prevenire a imbolnavirii copilului tau, scazand considerabil riscul acestei afectiuni.Apeleaza cu incredere la medicul de familie pentru ca acesta sa-ti recomande un astfel de vaccin.

3. Activitatea fizica
Incearca sa nu-ti lasi copilul sa petreaca prea mult timp in fata calculatorului sau a televizorului, fiindca acestea sunt activitati sedentare. Studiile au aratat ca activitatea fizica regulata incurajeaza secretia de celule albe, iar acest lucru este valabil si pentru adulti.Asa ca este indicat sa-i dai copilului tau un bun exemplu in acest sens. Aveti o multime de activitati fizice si sporturi usoare la dispozitie, incluzand aici si sporturile de iarna.


4. Nu neglija somnul copilului tau
Copii au nevoie de mai multe ore de somn decat un adult, iar respectarea unui anumit program de somn este foarte importanta. Privarea copilului de somn nu face decat sa-i creasca vulnerabilitatea in fata diferitelor afectiuni.Astfel, copilul tau trebuie sa doarma minim 8 ore pe noapte, incluzand aici segmentul orar de la 21.00 pentru prescolari, si de la 22.00-23.00 pentru copiii mai mari.Un bebelus are nevoie de pana la 18 ore de somn pe zi, un copil peste un an are nevoie de circa 12-13 ore, iar un prescolar aproximativ 10 ore.

5. Renuntati la fumat
Fumatul pasiv este extrem de nociv pentru copii, iar acestia sunt mult mai expusi la efectele acestuia decat adultii. Copilul al carui parinti fumeaza sunt mai expusi la bronsite, astm si infectii ale urechii.Este de preferat ca atunci cand aveti un copil sa renuntati definitiv la fumat, iar daca nu reusiti acest lucru, nu fumati in incaperile unde acesta isi petrece timpul.

6. Igiena riguroasa
Este binecunoscut faptul ca cei mici au tendinta sa sare peste suparatorul spalat pe maini inainte de masa, sau peste alte masuri care tin de igiena personala.Incercati sa-i explicati de ce aceste lucruri sunt atat de importante si aveti grija ca el sa se la respecte. Igiena nu ajuta sistemul imunitar al copilului tau, dar ea previne raspandirea microbilor.

Alegeti sapunul lichid in locul celui clasic solid, obisnuiti-l pe cel mic sa aiba un pachet de servetele la el in mod constant si gel de curatare a mainilor care nu necesita clatirea. De asemenea, daca cel mic raceste, schimbati-i periuta de dinti pentru a preveni raspandirea afectiunii si la ceilalti membrii ai familiei.

7. Evitati antibioticele
Antibioticele nu sunt intotdeauna colacul de salvare in cazul oricarei raceli banale. Sistemul imunitar al copilului tau trebuie obisnuit sa lupte impotriva acestor afectiuni. Antibioticele, administrate in pripa, nu fac decat sa creasca rezistenta virusurilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger