NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

miercuri

Celulita


Generalitati

Celulita reprezinta acumularea de tesut adipos (grasime) subcutanat la nivelul coapselor, soldurilor si feselor. Aceasta conditie este prezenta la majoritatea femeilor. Desi nu esta o conditie medicala serioasa, celulita poate fi inestetica si poate deranja femeia cand poarta pantaloni scurti sau costum de baie.
Multe dintre tratamentele pentru celulita, incluzand masajele si cremele anticelulita, sunt prezentate ca avand rezultate remarcabile. Dar, din pacate, majoritatea acestor tratamente nu sunt atat de eficiente pe cat se prezinta. Deci, ce se poate face?

Semne si simptome
Celulita apare ca o piele cu gropite. Deseori este descrisa "coaja de portocala". Celulita variaza in severitate. Cazurile usoare pot fi observate doar cand pielea este ciupita - gropitele apar cand pielea este prinsa intre degete. In cazurile mai severe pielea arata denivelata, cu "varfuri si vai". Celulita se intalneste mai frecvent in jurul soldurilor si al feselor, dar poate fi gasita si la nivelul sanilor, abdomenului inferior si partea superioara a bratelor.

Cauze

Celulita este cauzata de striurile de tesut conjunctiv care leaga pielea de aponevroza musculara. Aceste striuri strabat hipodermul format din celule adipoase (celule in care se acumuleaza grasimea). Odata cu acumularea adipocitelor, acestea tractioneaza striurile conjunctive si imping pielea. Astfel se creeaza o suprafata neuniforma, denivelata.
Celulita este mult mai frecventa la femei decat la barbati. De fapt, majoritatea femeilor - cel putin opt din zece femei - au un oarecare grad de celulita. Acest lucru se intampla deoarece la femei grasimea se distribuie pe talie, solduri si fese - zonele predilecte pentru celulita. In plus celulita este mai frecventa cu cat se inainteaza in varsta, cand pielea isi mai pierde din elasticitate.
Cresterea in greutate poate face celulita mai evidenta, dar aceasta poate fi prezenta si la persoanele slabe. Are tendinta de a apare la mai multi membri din aceeasi familie, deci factorul genetic este cel mai important.
Alti factori care pot creste riscul de aparitie al celulitei:
- stresul
- stilul de viata inactiv
- utilizarea contraceptivelor hormonale.

Consult de specialitate

Celulita nu este o conditie medicala serioasa si nu necesita tratament. De fapt, multi medici considera celulita o conditie normala. Totusi, daca pacienta este ingrijorata de aspectul pielii, se recomanda consult dermatologic.

Tratament

Scaderea in greutate - prin dieta sanatoasa si exercitiu fizic - este probabil cel mai benefic tratament pentru celulita. Pierderea unor kilograme si intarirea musculaturii picioarelor, coapselor si feselor poate imbunatatii aspectul denivelat al pielii. Beneficiile scaderii ponderale fara alte interventii sunt totusi limitate. Desi celulita va fi mai putin observabila, nu va disparea definitiv.
Probabil cele mai promitatoare terapii medicale sunt laserul si sistemele de radiofrecventa. Sunt disponibile pe piata doua tipuri de aparate de laser sau lumina, pentru tratamentul sigur si eficient al celulitei. Unul dintre sisteme foloseste o combinatie de masaj tisular, radiofrecventa si lumina infrarosie pentru tratarea celulitei. Al doilea sistem combina masajul tisular cu energia unei diode laser. Ambele sisteme ofera imbunatatiri ale aspectului celulitei dupa mai multe saptamani de tratament (2 sedinte pe saptamana). Rezultatele sunt temporare, efectul benefic dureaza pana la 6 luni.
Despre multe dispozitive, produse si creme se spune ca trateaza celulita. Dar aceste afirmatii fie nu sunt sustinute stiintific, fie sunt sustinute cu putine date stiintifice. Daca un tratament pare sa fie eficient si imbunatateste aspectul pielii, cel mai probabil acest efect nu este de lunga durata.Iata o lista cu produse carora li se face publicitate. De retinut ca acestea nu au fost stiintific dovedite ca fiind eficiente in tratarea celulitei:                                                                  Liposuctia. In timpul acestei interventii, chirurgul introduce un tub subtire sub piele, printr-o incizie foarte mica si apoi aspira adipocitele. Desi prin liposuctie se poate modela corpul, aceasta nu va indeparta celulita si poate face ca celulita sa reapara intr-o forma mai grava.                                                                                                                                                                                      

1 comentarii:

exercitii pentru celulita spunea...

Foarte detaliat si foarte bun articolul scris de tine.
Felicitari!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger