NOU!!!
Informatia Ta vine cu un nou design si un continut imbunatatit de informatii si referinte utile. Pentru o mai buna functionare va sfatuim sa folositi Google Chrome

vineri

Amenajarea unui Acvariu

Cand este vorba sa-ti amenajezi un astfel de acvariu, lucrul de care ai nevoie cel mai mult si nu poti sa-l cumperi de la magazin este rabdarea.Viata pestilor tai depinde de stabilitatea micului ecosistem din acvariu si aceasta stabilitate nu o obtii peste noapte indiferent de cat echipament ti-ai cumparat sau de cati bani investesti in el. De la momentul cand iti pregatesti acvariul  pana cand este pregatit sa primeasca un banc de pesti vor trece saptamani, nu zile. Daca te grabesti, va trebui apoi sa consumi o gramada de timp si bani pentru a corecta conditiile de viata ale pestilor, iar atunci acvariul tau nu va mai fi un motiv de bucurie, ci unul de stres.

Pasul unu: Amplasarea

Asaza-ti acvariul intr-o camera sau intr-un loc din camera in care temperatura variaza cat mai putin. Asta inseamna nu langa geam, nu langa radiator sau conducta de aer, si nici macar lipit de un perete sudic.
Trebuie sa ai o priza in apropiere sau sa folosesti un prelungitor protejat impotriva schimbarilor de tensiune. Folosirea unui astfel de prelungitor - de tipul celor folosite pentru calculatoare - iti va proteja echipamentul care se poate strica in cazul variatiilor de tensiune. Daca pe prelungitor cade apa, acesta se va opri, fara a cauza un scut circuit in pompa sau in incalzitor.

Pasul doi: Firele
Pune firele de la incalzitor, pompe si filtre in spatele acvariului, leaga-le impreuna si cel mai bine ar fi sa le legi de suportul acvariului. Altfel s-ar putea sa te impiedici de fire atunci cand lucrezi la acvariu si sa le scoti din priza.


Pasul trei: incalzitoarele, filtrele si pompele

Filtrul interior cu motor electric atarna in partea din spate a acvariului cu tuburile in acvariu. Incalzitorul este conectat cu exteriorul si atarna si el in acvariu. Tuburile filtrului care se asaza sub pietris trebuie sa fie conectate conform instructiunilor. Pompa de aer trebuie sa fie fixata de o zona solida din afara acvariului pentru ca vibratiile ei sa fie minime. Inauntrul acvariului trebuie sa fie fixat un aerator si acesta trebuie legat prin tuburi de pompa. Majoritatea acoperitoarelor de acvariu au gauri pe unde trec firele de la filtre si scobituri pentru a putea fixa capetele termometrelor. Nu porni echipamentul pana cand nu ai apa in acvariu.
Pasul patru: pietris, pietre sau nisip
Spala bine pietrisul, pietrele sau nisipul si apoi pune-l in acvariu. Nu trebuie sa fie mai gros de 2,5 centimetri. Daca este prea gros se va umple de resturi si este greu de curatat. Aranjeaza pietrele in asa fel incat sa creezi ascunzatori pentru pesti.

Pasul cinci: Apa

Acum poti sa pui apa. Toarn-o incet pentru a nu misca prea mult pietrisul. Cand acvariul s-a umplut pe jumatate, aranjeaza, cu mana pietrisul deranjat si fa aranjamentul final al pietrelor si ascunzatorilor. Daca vrei sa pui plante - vii sau de plastic - acum este momentul. Ancoreaza-le bine in pietris. Poti sa-ti procuri “ancore” pentru plante din magazinele cu profil acvaristic. Acum adauga in cet si restul apei si poti porni pompa, incalzitoarele si filtrele. S-ar putea sa trebuiasca sa torni putina apa in filtrul interior cu motor electric pentru a-l porni.
Acum incepe prima perioada de asteptare. Adauga lichidul declorinator in proportia recomandata. Porneste incalzitorul si in urmatoarele doua zile citeste temperatura din acvariu la diverse ore pana cand reusesti sa stabilizezi temperatura apei. Acum testeaza nitratii si pH-ul. Agata un carnetel de acvariu si noteaza aceste valori in el.

Pasul sase: Filtrarea biologica

Urmatorul pas este pornirea filtrarii biologice. Aceasta inseamna dezvoltarea unor culturi de bacterii care consuma nitriti. Bacteriile trebuie sa fie suficient de multe pentru a neutraliza cresterea nivelului nitritilor produsa de excrementele pestilor.
In urmatoarele cateva zile citeste nivelul nitratilor din acvariu. La inceput, excrementele pestilor fac ca nivelul nitratilor sa creasca brusc, apoi, pe masura ce se dezvolta colonia de bacterii, nivelul nitratilor scade. Nivelul trebuie sa ajunga la zero - pentru asta este necesar sa treaca niste saptamani. Daca nivelul nitratilor nu incepe sa scada in cateva zile, schimba o parte din apa. Atunci cand nivelul nitratilor scade la zero, rabdarea iti va fi rasplatita. De acum inainte vei avea un sistem stabilizat fara probleme si pesti multumiti.
Pasul sapte: Pestii
In timp ce astepti ca sistemul sa se stabilizeze, hotaraste-te ce alti pesti mai vrei. Studiaza magazinele cu profil acvaristic pentru a vedea care au pesti mai variati si mai sanatosi. Si informeaza-te despre speciile pe care vrei sa le cumperi. O data ce acvariul este stabilizat, pune primul peste sau grup de pesti. Nivelul nitratilor va creste dar va scadea foarte repede. Nu mai pune alti pesti pana cand nivelul nitratilor nu a scazut la zero. Mai asteapta cateva zile pentru a fi sigur ca nu ai introdus paraziti in acvariu, ca sa nu cumva sa-ti imbolnavesti pestii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
enterclick.ro - generator trafic web
Powered by Blogger